Žižkovská noc probudí pražské podniky ze zimního spánku

Žižkovská noc probudí pražské podniky ze zimního spánku 

Přes pět set interpretů napříč různými žánry se vystřídá na padesáti scénách v klubech, divadlech, kavárnách, hospodách i galeriích. Multižánrový festival Žižkovská noc po osmé oživí pražský Žižkov a další přilehlé čtvrti. Vše vypukne už ve čtvrtek 22. března a potrvá až do neděle 24. března.

I letos spojí největší klubový festival v České republice ty nejzajímavější podniky nacházející se na pražském Žižkově a sousedních čtvrtích. Festival Žižkovská noc láká na české i zahraniční interprety z nejrůznějších koutů hudebního světa. Návštěvníci se tak mohou těšit na Vypsanou Fixu, Zrní, hiphopery z Prago Union či electroswingovou partičku Mydy Rabycad. O pořádnou párty se postará Hentai Corpotation. Tvrdší povahy si na své přijdou s blackmetalovou kapelou Root, a pokud si libujete v klasickém porno folku, těšte se na legendu v této oblasti písničkáře Záviše. Ze zahraničních hostů je třeba zmínit belgické Thot, kteří vám žilou pustí kombinaci elektra s rockem. Z Velké Británie dorazí experimentální technař Samuel Kerridge.

Od roku 2015 festival rozšířil své pole působnosti a nabízí také scény zaměřené na divadlo a literaturu. Letos tomu nebude jinak. Pod pokličku improvizace nahlédnete s mužským triem IMPRA, které slibuje výjimečnou podívanou vznikající až před vašima očima. Milovníci poezie jistě zavítají na slam poetry se členy českých improvizačních týmů. Scénické umění bude zastoupeno také divadlem v jeho nejrůznějších formách. Progresivní nezávislá inscenace F.E.A.R se poprvé podívá do kontinentální Evropy s politickým divadlem zaměřeným na populismus a politiku strachu. Recykliteratura přináší netradiční alternativní divadlo vznikající na plátně recyklovaných fotografií a textů. Do Prahy zavítá také polská umělkyně Maria Zimpel, která ve svém choreografickém experimenteu noish~ pracuje s intenzitou myšlení, pohybu a vztahu mezi divákem a performerem. Ujít byste si určitě neměli nechat inscenaci Válka s mloky v podání divadelního souboru AQUALUNG.

A v neposlední řadě je na programu také množství autorských čtení, v rámci kterých bude představena například již legendární kniha Nuselskej punk autora s pseudonymem Green Scum. V prvním živém vystoupení budou odtajněny ukázky z připravované audioknihy Ivo Pospíšila Příliš pozdě zemřít mladý. Kniha zachycuje klíčové i banální události z předrevolučního undergroundu.

To vše a ještě mnohem více už od 22.3. až do 24.3. v žižkovských podnicích. Pokud by vám tahle ochutnávka bohatého programu nestačila, navštivte oficiální stránky festivalu a najděte si to pravé ořechové pro vás. Volné chvíle můžete strávit na výstavě fotografií Okno do Gazy, jejíž vernisáž se uskuteční ve čtvrtek v šest hodin večer v Žižkostelu na náměstí Barikád.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji na celý festival za cenu 500 Kč a v prodeji jsou také jednodenní vstupenky za 250 Kč. Vstup na sobotní dopolední program Žižkovský den je zdarma. Vstupenky jsou k sehnání také v průběhu festivalu vždy v místě konání programu. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!