Festival Film Music Prague láká na světovou premiéru koncertu Clinta Mansella

Festival Film Music Prague láká na světovou premiéru koncertu Clinta Mansella  

Fontána, Requiem za sen, Černá labuť, Noe či Moon. To jsou snímky, pro něž složil hudbu hudební skladatel Clint Mansell. Ten v rámci festivalu Film Music Prague zavítá do České republiky, aby zde předvedl unikátní koncert.

Během koncertu s názvem Clint Mansell Symphonic vůbec poprvé zazní v živém podání orchestrální aranže známých filmových soundtracků. “O tomto koncertu jsme s Clintem diskutovali už řadu let, ale dosud jsme nebyli schopní dotáhnout nápady dokonce. Až festival Film Music Prague nám dal ten správný impuls,” vysvětluje orchestrátor a dirigent Matt Dunkey, Mansellův dlouholetý spolupracovník. “Byla zábava pracovat na tomhle projektu. Dali jsme si hodně práce propojit vybrané skladby a orchestrovat je tak, aby hudba při živém provedení každého uchvátila,” dodal.  

Ředitel festivalu Nikola Bojčev dodává: “Symfonický koncert hudby Clinta Masella je splněným snem.” Návštěvníci se koncertu dočkají v sobotu 21. dubna ve Foru Karlín. Vystoupí během něj kromě Mansella i 120 profesionálních hudebníků orchestru Filharmonici města Prahy a Vysokoškolského uměleckého souboru Univerzity Karlovy, které povede Miriam Němcová, jedna z nejlepších českých dirigentek. 

Vstupenky na koncert jsou k dostání v internetovém předprodeji v cenovém rozmezí od 899 do 1499 Kč. Nyní ale můžete získat díky informuji.cz 33% slevu. Stačí, když při nákupu vstupenek vyplníte kód CLINT. Sleva je limitovaná a trvá do 31. března.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Festival Film Music Prague láká na světovou premiéru koncertu Clinta Mansella
 

Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!