Andrew Lloyd Webber slaví sedmdesátiny! Pro fanoušky přichystal unikátní kompilaci

Andrew Lloyd Webber slaví sedmdesátiny! Pro fanoušky přichystal unikátní kompilaci  

Muzikálový mág a jeden z nejúspěšnějších skladatelů moderní éry Andrew Lloyd Webber slaví tento rok své sedmdesáté narozeniny. Při této příležitosti se rozhodl potěšit své fanoušky výjimečnou kompilaci. Vychází 16. března.

Album Unmasked: The Platinum Collection vzniklo v kultovních Abbey Road Studios a je plné slavných melodií z muzikálů, jako jsou Cats, Jesus Christ Superstar, The Phantom of The Opera, Evita i Sunset Boulevar. Zpěvu se ujaly skutečné špičky hudební scény. Nechybí Beyoncé, Gregory Porter, Lana Del Rey, Nicole Scherzinger či Madonna

“Andrew je ikona nejenom muzikálů, ale rovněž ikonou hudby, naší kultury a vůbec celého lidstva,” vyjádřil se směrem k oblíbenému skladateli zpěvák Gregory Porter, jenž si na kompilaci zazpívá píseň Light at the End of the Tunnel ze Starlight Expressu

Cílem kompilace je přiblížil celou Webberovu hudební kariéru, která trvá již téměř padesát let. První muzikál uvedl v roce 1968 s názvem Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (česky Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť). Od té doby je autorem těch nejznámějších muzikálů uváděných po celém světě. Prodal již více než 330 milionů lístků. 

Andrew Lloyd Webber vytvořil také muzikál, který je nejdéle hrajícím představením v historii londýnského West Endu. Jedná se o Fantoma Opery, jehož česká verze se brzy vrátí i do pražské metropole. Úspěchy sklízí i na newyorské Broadwayi, kde se mu v minulém roce jako prvnímu člověku v historii podařilo vyrovnat se rekordu, kdy vám hrají souběžně hned čtyři představení. Na svém kontě má rovněž sedm Cen Tony, tři Grammy, jeden Zlatý Glód i Oscara.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!