Pražská O2 arena se vydala zpátky do Bradavic za doprovodu skladeb Johna Williamse

Pražská O2 arena se vydala zpátky do Bradavic za doprovodu skladeb Johna Williamse100%

Po roce se prostory pražské O2 areny opět zaplnily fanoušky Harryho Pottera a skvělých soundtracků, které doprovází jeho filmová zpracování. V rámci Harry Potter a Tajemná komnata In Concert měli návštěvníci možnost naživo slyšet hudbu legendárního Johna Williamse v podání českého národního symfonického orchestru.

Harry Potter a jeho kouzelnický svět se stal fenoménem před více jak 20 lety, kdy J. K. Rowling vydala první díl dnes již kultovní knižní ságy. Od premiéry její poslední zfilmované části to bude letos již sedm let, ale ani přesto (což dokázala i druhý rok po sobě naplněná pražská O2 arena), na ni fanoušci nezapomněli. Síly a velikosti světové fanouškovské základny tohoto fenoménu si byl jistě vědom i producent koncertního turné, Justin Freer. Filmové koncertní turné Harry Potter odstartovalo v roce 2016 a minimálně do konce roku 2018 bude pokračovat v mnoha zemích světa. Po úspěšném loňském koncertu Harry Potter a Kámen mudrců In Concert se produkce vrátila zpět i do Prahy.

Příběh filmu Harry Potter a Tajemná komnata, který se promítal na dvanáctimetrovém plátně, diváky již podruhé přivítal v kouzelnické škole v Bradavicích. V druhém ročníku Harryho studií ve škole ale vůbec není bezpečno a on musí spolu se svými přáteli čelit mnoha překážkám - od obrovských pavouků v Zapovězeném lese až po samotného Toma Raddla (budoucího Lorda Voldemorta) a jeho baziliška. Během těchto scén je hudební podbarvení klíčové a dodává jim na intenzitě. Proslulý skladatel John Williams se s tímto úkolem popasoval bravurně a slyšet jeho skladby v podání živého orchestru je opravdu úžasný zážitek. Williams, který si za hudbu k filmu vysloužil nominaci na cenu Grammy, patří ke světové špičce a mnoho fanoušků po celém světě mu vděčí za nezapomenutelné melodie, které budou s filmy již navždy spojeny.

Atmosféra během koncertu byla opravdu magická a oči diváků nepřetržitě přibity k plátnu a orchestru, jako by se jednalo o světovou premiéru. Osazenstvo publika tvořily mladší i starší generace, hudební nadšenci i skalní fanoušci ve školních hábitech a kolejních šálách. Kromě vynikajícího orchestru diváci tleskali i oblíbeným hercům a filmovým postavám, zejména pak skřítkovi Dobbymu, představiteli mladého Toma Raddla Christianu Coulsanovi či milovanému Alanu Rickmanovi, od jehož smrti uplynuly nedávno dva roky. A pokud měli štěstí, bylo možné během večera některou z postav potkat i na chodbách. Mnoho návštěvníků této šance využilo a nechalo se Zlatoslavem Lockhartem nebo profesorkou McGonagallovou zvěčnit na památku.

Český národní symfonický orchestr odvedl během koncertu skvělou práci a zejména v druhé polovině představení, kdy se diváci více uvolnili, sklízel zasloužené ovace. Nejemotivnější část večera byla bez pochyby poslední scéna filmu, kdy se všichni přátelé spolu s Hagridem za potlesku všech bradavických studentů živí a zdraví znovu shledávají ve Velké síni. Za tónů dechberoucí skladby “Reunion with friends” se v hale mísily emoce štěstí a dojetí, na obličejích většiny přítomných byly vidět úsměvy od ucha k uchu  a mrazení v zádech jako by se dalo z okolí cítit. Za tento výkon se publikum orchestru odměnilo potleskem ve stoje a zakončilo tak skvělý kouzelný večer.

Zdroj fotografie: www.wikipedia.org

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!