Ze zimy do tropů? Noční exotiku zažijete i v Praze

Ze zimy do tropů? Noční exotiku zažijete i v Praze  

Je noc, vy se procházíte tropickým pralesem, posloucháte zvuky džungle a obdivujete rostliny, které vás obkličují. Že si to nemůžete dovolit? Kvůli tomuto zážitku nemusíte cestovat tisíce kilometrů do exotických zemí. Ochutnávku vám totiž nabídne přímo v české metropoli trojská botanická zahrada.

Tajemné zvuky žab, omamná vůně květin, atmosféra setmělého pralesa. Na to lákají speciální komentované prohlídky ve skleníku Fata Morgana Botanické zahrady hlavního města Prahy. Návštěvníci se ve večerních hodinách mohou těšit na tlumené nasvícení, které umocní zážitek “reálného” nočního pralesa, od něhož vás dělí od zimního středoevropského počasí jen jedna skleněná stěna. 

Večerní prohlídky nabízí trojská botanická zahrada od 12.ledna do 24. března. V lednu se jich zájemci dočkají vždy v pátek od 18 hodin, v únoru v pátek a v sobotu od 18 hodin a v březnu ve stejné dny, ale od 18:50. “Večerní prohlídky jsou u našich návštěvníků velmi oblíbené. Zvlášť velký zájem je o ty, které probíhají v době konání výstavy orchidejí,” vysvětluje ředitel botanické zahrady Bohumil Černý, “každou zimu si skleník Fata Morgana po setmění prohlédne více než jeden a půl tisíce návštěvníků.” Místo na prohlídce je nutné zarezervovat předem. 

A na co se návštěvníci ve skleníku mohou těšit konkrétně? Skleník nabídne kvetoucí begonie, orchideje i další tropické rostlinstvo. Návštěvníci budou mít jedinečnou šanci spatřit noční motýly. Jejich prohlídku bude po celou dobu navíc ‘rušit' hlasité kvákání tropických žabek druhu bezblanka skleníková. “Jedná se o malé nenápadné žabky pocházející z Kuby, Baham a Kajmanských ostrovů. Jsou zajímavé hlavně svým velice hlasitým nočním projevem. Další jejich zvláštností je, že se z jejich vajíček líhnou rovnou malé žabičky velké asi jako čočka,” dodává Martin Dvořák, kurátor tropických rostlin. Dospělá žabka pak není delší než tři centimetry.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!