FMX GLADIATOR GAMES 2010 (XI. ročník)

FMX GLADIATOR GAMES 2010 (XI. ročník) 

Úžasná freestylová motocrossová show, která nemá obdoby.

27.11.2010 předvedli v pražské O2 Aréně ti nejlepší z nejlepších, co dokážou se svými motorkami. O2 Aréna byla naplněná až po okraj a diváci žasli, co freestyle motorkáři dokážou. Až mráz přebíhal po zádech a rozum nechápal, co oči vidí. Skoky, které závodníci skákali, byly neuvěřitelné a dech beroucí.

Gladiátorská show vypukla po půl osmé, kdy se naplnila téměř všechna sedadla netrpělivými diváky a fanoušky freestyle motocrossu. Plnou O2 Arénu přivítal moderátor Leoš Mareš, který nás prováděl celou show. Skvělou atmosféru doplňovala rocková kapela, báječné osvětlení  a velké šlehající plameny kolem skokánků.

V První polovině Gladiator Games se závodní týmy utkaly v souboji, kde vyhrál jen ten nejlepší. Mezi čtyř-člennými týmy nechyběl ani tým českých závodníků Bohemians, který byl ale v oslabení. Jeden z našich Bohemians – Čert- Ondřej Záruba se zranil při ranních trénincích v den konání show a byl převezen do nemocnice s otřesem mozku. Smůla se ale našim jezdcům na paty lepila dále, protože hned při jízdě, kdy se tým představoval, upadl při prvním skoku Radek Bílek, poškodil si řídítka a na motorce již nemohl skákat. Při souboji týmů byli tudíž Bohemians ve značném oslabení.

Souboj mezi týmy vyhrál tým Gladiators, který se skládá z nejlepších jezdců planety (Jeremy Stenberg, Dany Torres, Nate Adams a Wiley Fullmer). Jeho protivníky v souboji byli již zmínění Bohemians (Petr Kuchař, Zdeněk Fusek a Radek Bílek) a dále Caterpillar (Daice Suzuki, Keath Sayers, Chuck Carothes a Sean Nielsen) a Mo Bros (Dustin Miller, Reagan Sieg, Jeff Fehr a Morgan Carlson).

Druhou polovinu představení zahájil 12ti letý Matěj Česák. Tento mladičký jezdec skákal na skokáncích skoky podobné jako jeho starší kolegové, na což diváci jen třeštily hrůzou oči. Po jeho jízdě následoval krátký rozhovor s ním, kde se svěřil že doufá, že již brzy skočí svůj první backflip. Po Matějovi  následovala disciplína Nutcase best trick contest, kterou vyhrál úžasný jezdec z Californie Nate Adams díky své 360ce a porazil zde mimo jiné i Dennyho Torrese, španělského jezdce. Avšak následoval přímý souboj mezi Adamsem a Torresem, který vyhrál se svou skvostnou jízdou plnou napětí Dany Torres, čímž získal gladiátorský meč. V tomto souboji nám byly těmito dvěma jezdci představeny ty nejlepší triky, co lze na motorkách skočit.

Celou show zakončil tradiční tzv. vláček všech jezdců, který byl famózní. Tolik triků najednou nestačily oči stíhat, ale každý ze skoků byl skočen na výbornou, takže se vláček opravdu povedl.

FMX Gladiator Games ve mně zanechaly skvělý zážitek, na který budu ráda vzpomínat. Četla jsem i nějaké negativní ohlasy a názory na tuto akci, ale já jsem byla nadmíru spokojena se vším, co jsem viděla. Někteří účastníci jsou zklamáni efekty, že jich prý bylo málo, ale uznejte, když vám před očima skáčou na motorkách ti nejlepší jezdci ty nejlepší triky, jiné efekty k tomu už nepotřebujete.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!