Legendární King Crimson přijedou po dvou letech do Prahy, vystoupí hned dvakrát

Legendární King Crimson přijedou po dvou letech do Prahy, vystoupí hned dvakrát 

Britská legendární kapela, která měnila dějiny rocku i své složení, se po dvou letech vrací do Prahy. V čele s Robertem Frippem s sebou přiveze hity z celkem třinácti alb, která se stala zásadními díly progresivního rocku. King Crimson zahrají 26. a 27. června 2018 ve Foru Karlín.

Progresivní přistup k hudbě kapely, kterou založili Robert Fripp a Michael Gilda v roce 1978, inspiroval již nespočet světových hudebních ikon v čele s Dream theater, Nirvanou nebo Talking Heads. Za tu dobu stihla kapela nahrát celkem třináct studiových alb a téměř kompletně obměnit i sestavu samotné skupiny. Jediným stálým členem je pouze Robert Fripp, který je jeden z nejoceňovanějších kytaristů rockové historie a který s obnovenou sestavou King Crimson vyráží opět na turné, v rámci něhož navštíví i Českou republiku.

Čeští fanoušci se tak mohou těšit na průřez téměř padesátileté hudební kariéry a ochutnávku z celkem třinácti alb, z nichž poslední, The Power To Believe, vyšlo sice již v roce 2003, což ale jen dokazuje stále obrovský zájem o tyto britské průkopníky progresivního rocku. Kromě tohoto žánru však King Crimson kombinují i jazz, vážnou hudbu, heavy metal, folk či elektroniku, což dělá z hudby této kapely jedinečný zážitek.

King Crimson vystoupí v pražském Foru Karlín hned dvakrát, a to 26. a 27. června 2018. Vstupenky lze pořídit od 1390 do 1790 Kč. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!