Festival konopí měl v Česku velký úspěch

Festival konopí měl v Česku velký úspěch 

O víkendu 19.-21.11.2010 se na pražském Výstavišti Incheba Holešovice sešlo přes tisíc lidí. Konal se zde festival Cannafest – první ročník největšího mezinárodního konopného veletrhu v České republice. Vstup byl umožněn všem s podmínkou, že mladiství do osmnácti let museli přijít s doprovodem dospělé osoby. Třídenní nezlevněná vstupenka stála 300,- a jednodenní 150,-.

Své produkty zde představili vystavovatelé z více než 15 zemí světa, mezi kterými převládali prodejci semen indického konopí a věcí potřebných pro jeho pěstován. Vystavovalo se v šesti hlavních kategorií :  Přírodní zdroje, Pěstování, Doplňky, Umění, Média, Instituce. Pestrou nabídku produktů rozšířily rovněž firmy nabízející vaporizéry či jiné kuřácké potřeby. Zkušený realizační tým Cannafest připravil pestrý a bohatý odborný i doprovodný program. Po celý veletrh probíhaly  semináře a přednášky pro všechny se zájmem o rozšíření znalostí v oblasti pěstování a využití konopí.

Návštěvníci se mohli na veletrhu seznámit s všestranným využitím konopí, zakoupit konopnou kosmetiku, oblečení či ochutnat potraviny z konopí. Předvádělo a prodávalo se vše, co lze z této prastaré kulturní rostliny vyrobit. Od olejů, konopných látek, cihel až třeba po chleba, sýry, konopnou čokoládu a dokonce zmrzlinu. Nechyběly samozřejmě ani nejrůznější propriety ke kouření.

První konopný Cannafest v Česku ukázal, že konopný průmysl je dnes už byznys, se kterým je potřeba počítat.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!