Divadlo ABC zažívá Teror. O osudu hlavního hrdiny rozhodují samotní diváci

Divadlo ABC zažívá Teror. O osudu hlavního hrdiny rozhodují samotní diváci  

Interaktivní drama ze soudní síně. Tak popisují tvůrci novou divadelní hru Teror, kterou uvádí Divadlo ABC. V ní má klíčovou úlohu také samotné publikum.

Publikum se během inscenace režiséra Ondřeje Zajíce ocitne v soudní síni, v níž se řeší zapeklitý případ. Mohlo totiž dojít k obrovské katastrofě. Terorista unesl civilní letadlo. Jeho záměrem bylo nasměrovat ho na fotbalový stadion, na němž se zrovna nacházelo 70 tisíc diváků. Vojenský pilot Lars Koch však neváhal a začal jednot. Letadlo sestřelil ještě předtím, než stačilo do stadionu naletět. Zabránil tak velké tragédii, nicméně tím zabil všech 164 nevinných cestujících, kteří se na palubě uneseného letadla nacházeli. 

“Měl Lars Koch právo zabít 164 nevinných lidí? Existují v lidském životě situace, kdy je zabíjení správné?” právě na tyto otázky se bude snažit nalézt odpověď soudní proces, v němž v roli poroty vystoupí samotné publikum. Osud hlavního hrdiny tak leží právě v rukou diváků, kteří rozhodnou o tom, jak tato hra skončí. 

Hra německého právníka a spisovatele Ferdinanda von Schiracha se stala velkým hitem poslední divadelní sezóny, během níž ji vidělo téměř 400 tisíc diváků. V současné době je Teror součástí více než třiceti renomovaných scén po celém světě. A tím to nekončí, jelikož jsou další premiéry ohlášeny právě na současnou sezónu. V České republice se hry chopilo právě Divadlo ABC. V hlavních rolích se mohou návštěvníci těšit na Milana Kačmarčíka, Zbigniewa Kalinu, Tomáše Novotného či Jitku Smutnou

Jestliže budete po hře přemýšlet o tom, zda bylo vaše rozhodnutí správné, můžete se podívat na speciálních internetových stránkách, které ke hře vznikly. Na nich můžete porovnat své resumé s hlasováním v dalších divadlech, kde se hra uvádí nebo uváděla.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Městská divadla pražská: ABC,... nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!