Divadlo Pod kloboukem přichází s novým názvem i inscenací. Uvede ji ve Werichově vile

Divadlo Pod kloboukem přichází s novým názvem i inscenací. Uvede ji ve Werichově vile  

Divadlo Pod kloboukem, dříve známé jako Divadlo Pod čepicí, vstupuje do nové éry své existence. Spolu s novým názvem si chce vybudovat pověst profesionálního divadla pro děti.

“S rozšiřujícím se repertoárem a rostoucím zájmem pořadatelů i veřejnosti jsme se rozhodli zaměřit svou pozornost více na vystupování v divadlech,” vysvětluje záměr divadla jeho umělecká ředitelka Jana Durčáková, “prozatím jsme se orientovali spíše na spolupráci se školami a kulturně-vzdělávacími centry, jelikož náš repertoár a dramaturgie korespondují s tématy rámcových vzdělávacích programů a mají silný didaktický podtext.” 

Divadlo se ve své tvorbě zaměřuje na několik tematických rovin. Jedna z nich je třeba oblast etiky. Hry na ní zaměřené divákům zábavnou formou přibližuje základní principy společenského chování. Věnují se ale rovněž oblastem hygieny, finanční gramotnosti, historie i literatury. Velkou roli hraje v inscenacích interaktivita. “Pracujeme především s dětskou pozorností, kterou je potřeba upoutat. A protože chceme, aby si děti z představení kromě zážitku odnesly i nějakou přidanou hodnotu, musíme jim zprostředkovat sdělení, které si zvnitřní a prožijí,” dodává Durčáková, “a k tomu slouží interakce - diváka vtáhne do děje a učiní z něj v podstatě spoluautora představení.” 

V tomto roce se Divadlo Pod kloboukem zapojilo do Výzvy 2017, která se pojí s otevřením Werichovy vily jako kulturního centra pro veřejnost. Díky tomu vznikla inscenace Hopem skokem s V+W za Ezopem, jejíž premiéra se uskuteční právě ve Werichově vile 11. listopadu od 14:30. “Co má společného Voskovec, Werich a Ezop? Skočte s námi do minulosti a poznejte moudrost těchto tří mužů. V doprovodu krásných Ezopových bajek a písniček pánů Voskovce a Wericha se vaše ratolesti nejen pobaví, ale i poučí,” lákají na představení organizátoři.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Museum Kampa: Werichova vila nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!