Projekt Ritchie Blackmore’s Rainbow vystoupí v Praze. Odehraje v ní jediné vystoupení ve střední Evropě

Projekt Ritchie Blackmore’s Rainbow vystoupí v Praze. Odehraje v ní jediné vystoupení ve střední Evropě  

Když začal být legendární kytarista Deep Purple Ritchie Blackmore nespokojený s tím, kam se tvorba kapely ubírá, odešel. A ihned začal usilovat o osobní uměleckou dráhu, během níž chtěl realizovat své vlastní hudební ambice. Tak vznikl projekt Ritchie Blackmore’s Rainbow.

Přestože kapela Ritchie Blackmore’s Rainbow existovala jen něco málo před deset let, bezesporu jí patří místo v historii rockové hudby. Projekt nepřinesl bombastický rockový počin. Ritchie kombinoval hudbu s mystickými středověkými motivy a vokály, které obstarával zpěvák Ronnie James Dio. V rockových písních se tak projevovaly zřetelné odkazy na renesanční a barokní hudbu. Na koncertech se kapela nebránila improvizaci, plynule přecházela od jedné skladby ke druhé a spontánně vkládala do hudby melodie různého druhu. Mimo jiné i z oblasti klasické hudby

Poslední koncert odehráli Ritchie Blackmore’s Rainbow 31. května 1997 v dánském Esbjergu. Stalo se tak po mnoha personálních obdobách a rozchodech. Ritchie pak založil spolu se svou ženou Candice projekt Blackmore’s Night, jenž je součástí hudební scény dodnes. Minulý rok  se však Ritchie vrátil do říše rockové hudby s novými, osobně vybranými kolegy. Společně dál budují svou ikonickou pověst a navazují na nepopiratelný odkaz Ritchie Blackmore’s Rainbow. 

Příští rok vyjede kapela na krátké turné, z něhož jsou dosud známé pouhé čtyři koncerty. Kromě Ruska a Finska navštíví Ritchie Blackmore’s Rainbow rovněž Českou republiku. V pražské O2 areně vystoupí 20. dubna 2018. Vstupenky jdou do předprodeje 27. října v 18:00. Zájemci je seženou v cenovém rozmezí od 990 do 1 490 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!