Poslední večer Lunchmeat festivalu představí Bena Frosta a bude se nést opět v experimentálnějším duchu

Poslední večer Lunchmeat festivalu představí Bena Frosta a bude se nést opět v experimentálnějším duchu 

Poslední večer letošního Lunchmeat festivalu je před námi a stejně jako ty minulé představí zajímavá jména alternativní scény. Mezi výrazná jména poslední noci bezesporu patří asutralská hvězda experimentální scény Ben Frost, avšak zajímavou show předvedou určitě i řečtí Novi_sad s vizuálem Ryoichiho Kurokawy nebo Second Woman s jejich ASMR zaměřenou show.

Jako první se klubové scény ujme opět tuzemský interpret - Sky to Speak - z jehož tříčlenného složení na Lunchmeatu vystoupí Matěj Kotouček v doprovodu vizuálního umělce Jakuba Krejčího. Uskupení je zajímavé tím, že za dobu svého vzniku vydalo pouze jedno album, a to již před 4 lety, a nyní se objevuje na Lunchmeatu. Avšak album Ruin má zajímavý psychedelický zvuk a nějakým způsobem nutí ke zvědavosti, jak se Matěj Kotouček předvede naživo a jak budou s hudbou fungovat projekce, jelikož důraz na vizuální stránku kapela kladla od začátku.

Dalším bodem programu pak bude v koncertní síni skladatel samouk a vystudovaný ekonom z Řecka Thanasis Kaproulias alias Novi_sad. V podzemí paláce vystoupí v doprovodu projekcí japonského umělce žijícího v Berlíně, Ryoichiho Kurokawi, který pracuje s různými médii a technikami od instalací, přes nahrávky až po koncertní představení.

Pak se v koncertní hale objeví Second woman - americké duo složené z Turka Dietricha z projektu Belong a Joshui Eustise z kapely Telefon Tel Aviv, oba vzniklé v New Orleans. Na vystoupení pro Lunchmeat, které poprvé předvedli na berlínském festivalu Atonal, se dali dohromady ještě s německým vizuálním uskupením Pfadfinderei, které dělalo videa například pro Moderat. Představení je koncipované zvukově tak, aby aktivovalo tzv. ASMR (Autonomní senzorickou meridiánovou reakci), která má za následek blažené pocity v mozku na základě určitých zvuků.

Poslední noc bude patřit i australskému skladateli Benu Frostovi, který se svou tvorbou v žánrech experimentální elektroniky, industrialu, noise a moderního minimalismu zapsal do širokého povědomí, v Praze vystupoval již několikrát a stal se oblíbeným i pro vizuálně perfektní doprovod svých koncertů - v minulosti spolupracoval například s fotografem Richardem Mossem. Pro Lunchmeat se dal dohromady  s německým vizuálním umělcem Marcelem Weberem alias MFO.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Národní galerie - Veletržní... nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!