Lunchmeat festival začíná! Elektronická hudba se silnou vizualitou na tři noci ovládne Veletržní palác

Lunchmeat festival začíná! Elektronická hudba se silnou vizualitou na tři noci ovládne Veletržní palác 

Letos to bude opravdu velkolepé - pořadatelé Lunchmeatu se vzhledem k velkému zájmu o festival rozhodli posunout a rozšířit koncertní dění hned na tři noci místo jedné. A pozvali jak velmi známá jména, jako například Ben Frost, Clark, Dné či Lucy, tak i začínající projekty jako česko-polské duo ba:zel. Třídenní dění bude nabité i přidruženými akcemi jako výstavou či Sympoziem o digitálním umění.

Dnes začíná v podzemních prostorách legendární Lunchmeat festival - každoroční oslava elektronické hudby - který letos pořadatelé pojali ve velkém a pozvali umělce z pěti zemí, kteří vystoupí během tří nocí na dvou pódiích - Klubové scéně a větší Koncertní síni.

Kromě hudby bude festival opět potěšením i po vizuální stránce, kdy je letošním tématem fenomén idolu, čemuž všichni umělci také přizpůsobí svá vystoupení a již tradičně využijí světelných efektů, kterými je Lunchmeat proslulý.

A na koho se můžete těšit? První večer otevře český umělec dné s jeho citlivou ambientní hudbou společně s audiovizuální umělkyní Gabrielou Procházka, poté se představí italsko-belgické duo Lumisokea, kteří uvedou svou poslední audiovizuální kreaci Nibiru.

Dalším, koho by se nevyplatilo propásnout, bude sólo umělec Roots in Heaven, který vystoupí společně s vizuálním umělcem Ignaziem Mortellarem, a mají v úmyslu divákovi aktivovat smyslové vnímání na maximum.

Důležitým jménem večera je pak britský producent Clark a poslední interpret prvního dne experimentátor Lucy s berlínskou platformou Stroboscopic Artefacts.

Světelné vizuální složce je také věnovaná přidružená výstava Editions of Light vol III., kde bude k vidění práce Eugena Kogana, Honzy Kulky, Jakuba Peška nebo Gabriely Procházky. Středobodem letošní výstavy je proces vnímání a vjemu, který vzniká. Práce jak českých, tak zahraničních umělců jsou experimentálními vjemovými stimulacemi, které zkoumají, do jaké míry jsme si těchto procesů a jejich limitů vědomi. Výstava potrvá v Holešovické šachtě do 22. října.

Audiovizuální festival však není jen koncertním počinem, a proto nabídne i dvoudenní Symposium o digitálním umění. To v Café Jedna podle pořadatelů uvede první dva hlavní večery. Oba dva dny bude jeho moderátorem Peter Kirn, zakladatel portálu Create Digital Music, a diváci v rámci přednášek mohou detailněji poznat vystupující umělce, kteří stojí za vizuální složkou festivalu. Debatovat se bude i o letošním tématu festivalu a také o současném vývoji a směřování audiovizuální scény. Kdo nestihne či se již nevejde do prostoru Café Jedna, může si letos poprvé pustit živý přenos na internetu.  

A lístky jsou stále v prodeji - jednodenní za 790 na místě či třídenní za 1500.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Národní galerie - Veletržní... nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!