Světoznámý kytarista Al Di Meola vystoupí v Praze

Světoznámý kytarista Al Di Meola vystoupí v Praze 

Světoznámý americký kytarista a držitel několika cen a titulů Al Di Meola přijede 1. listopadu 2017 do Prahy. V Divadle Hybernia zahraje nejen své originální skladby, ale také skladby Lennona či McCartneyho.

Al Di Meola se více než třicet let suverénně pohybuje jak ve světě jazzu, tak latinsko-americké hudby. Držitel ceny Grammy a čtyřnásobný vítěz ankety časopisu Guitar Player Magazine v kategorii Nejlepší jazzový kytarista se stal úspěšným hudebníkem již v sedmdesátých letech se skupinou Return to Forever. S kytaristy Johnem McLaughlinem a Paco de Luciou poté nahráli jedno z nejprodávanějších živých alb v historii Friday Night in San Francisco.

Během své kariéry spolupracoval se světovými jazzovými hudebníky, jako je klávesista Jan Hammer, houslista Jean-Luc Ponty či baskytarista Stanley Clark. V poslední době se Meola věnuje především akustickým projektům, což dosvědčuje i jeho nejnovější album Morocco Fantasia, které spatřilo světlo světa letos v lednu. Právě písně z nového alba představí Meola také v pražském Divadle Hybernia. Diváci se však mohou těšit i na covery, kterými Meola své vystoupení doplní. Zazní tak i skladby argentinského skladatele tanga Astora Piazzolly či dvojice Lennon-McCartney.

Koncert Al Di Meoly se uskuteční 1. listopadu v pražském Divadle Hybernia. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro od 590 do 1590 Kč.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Hybernia nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Divadlo Hybernia

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!