Kapela Zrní chystá svůj historicky největší samostatný koncert. Doprovodí ji filharmonie

Kapela Zrní chystá svůj historicky největší samostatný koncert. Doprovodí ji filharmonie  

V březnu tohoto roku vydala kapela Zrní své nové studiové album Jiskřící. Jeho velkolepí křest naplánovala ale až na říjen. Rozhodně nepůjde o žádné tuctové vystoupení, protože skupina chystá doposud největší samostatný koncert ve své historii. Doprovodí ji při něm královéhradecká filharmonie.

Pražský koncert kapely Zrní, který se uskuteční 11. října ve Foru Karlín, bude rozdělen do dvou částí. V té první ji doprovodí Filharmonie Hradec Králové, na novou desku se pak zaměří především druhý blok. Fanoušci se tak nemusí bát, že by přišli o své oblíbené skladby ze starších alb. Skupina chystá i jedinečný vizuální zážitek. O návrh scény se jí postará hudebník a vizuální umělec Milan Cais

“Na tomhle koncertě pokřtíme naší letošní desku Jiskřící, ze které máme velkou radost a kterou tu téměř celou s velkou chutí zahrajeme,” přibližuje program frontman kapely Honza Unger, “samozřejmě dojde i na naše oblíbené písničky ze starších alb, jako jsou Rychta, Dva, Jabloně, Hýkal a další.” Kapela Zrní láká také na několik zajímavých hostů. Kromě filharmonie ji během koncertu doprovodí rovněž taneční skupina Dekkadancers. Celý večer pak otevře Jonatán Pastirčák aka Pjoni

Kapela Zrní je spoluprací s nejlepšími tuzemskými symfonickými orchestry známá. S filharmonií však v Praze ještě nikdy nevystupovala. “Těšíme se, že si zahrajeme na takovém místě, jako je Forum Karlín. Na místě s tak vyhlášeným zvukem a takovými možnostmi. Vynechali jsme letos koncerty v Praze a všechno směřujeme k podzimu a hraní tady. Bude to náš největší samostatný koncert a dáme si fakt záležet na tom, aby to byl pro lidi zážitek,” dodal Unger. 

Zrní není na české hudební scéně žádným nováčkem. Kapela patří mezi jedny z nejvýraznějších formací současné české alternativní scény. Nejnovější, v pořadí již pátou studiovou desku natáčela ve Španělsku pod producentským dohledem Ondřeje Ježka i zmiňovaného elektronického experimentátora Jonatána Pastirčáka. 

Vstupenky  na pražský koncert jsou k zakoupení v internetovém předprodeji. Na stání je zájemci seženou za 390 korun, na sezení za 590 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!