Balady zasněného indie rocku a tzv. lo-fi hudby skupiny Beach Fossils vplují do MeetFactory

Balady zasněného indie rocku a tzv. lo-fi hudby skupiny Beach Fossils vplují do MeetFactory 

Jsem bez starostí, je mi lehko, fajn a vlastně to ostatní moc nevnímám a jen se usmívám. Asi tak na posluchače působí hudba americké indie rockové kapely Beach Fossils, která přijede představit své nové LP Somersault do smíchovské MeetFactory.

Tři zpěváci, kteří vypadají jako z raně devadesátkového snímku, posluchače vezmou do odlehčené atmosféry, kde problémy nejsou. Jejich hudba navozuje lehkost a úsměv, a možná je tak tomu i díky její další charakteristice. Zpěvák Dustin Payseur, bubeník Jack Doyle Smith a kytarista Tommy Davidson ctí svůj vizuální styl a dělají tzv. lo-fi hudbu = low fidelity, což znamená zvuk nižší kvality, což se vyznačuje syrovějším zvukem, jenž byl v době vzniku termínu typický pro podomácky nahrávanou hudbu.

I přesto, že tři muzikanti tak na první pohled nevypadají, fungují jako kapela již od roku 2009. V průběhu se členové různě měnili, avšak frontman Dustin Payseur je v ní od začátku. Jako projekt mají tedy Beach Fossils již něco za sebou, což je poznat i na jejich vypilovaném soundu, který není sice nějak výrazný, podobají se například anglickým Slowdive nebo School`94, ale zaujmout také dokáží. A ještě celkem za hubičku - vstupenku zakoupíte v předprodeji za 330 korun, na místě pak 400.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

MeetFactory nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: MeetFactory

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!