Unikátní výhled na Prahu a nespoutaná síla vodního živlu. Oživené Národní zemědělské muzeum se představuje v novém

Unikátní výhled na Prahu a nespoutaná síla vodního živlu. Oživené Národní zemědělské muzeum se představuje v novém 

Rozsáhlá rekonstrukce dodala Národnímu zemědělskému muzeu nejen nový vzhled, ale rovněž zajímavé expozice, které se snaží přiblížit návštěvníkům zemědělství atraktivním způsobem.

Od konce loňského roku probíhala v budově Národního zemědělského muzea na pražské Letné rozsáhlá rekonstrukce. Její cíl byl jasný - vytvořit ze zemědělského muzea instituci, která bude jednoduchým a poutavým způsobem vyprávět o zemědělství. A výsledek? Nové expozice Voda v krajině, badatelská Objevovna a Živá zahrada, jejíž součástí je střešní terasa s unikátním výhledem na Prahu. Ty doplňují již dříve spuštěné výstavy Rybářství, Myslivost, Laboratoř ticha a Jede traktor, aby společně představovaly zemědělství v atraktivním netradičním pojetí. 

Aby nebyly expozice nudné, jsou plné moderních a interaktivních technologií. Právě díky nim se návštěvník stane součástí zajímavého příběhu.

“Hlavní expoziční prostor vypráví o vodě jako o nejdůležitějším prvku v našem životě,” představují výstavy organizátoři, “dominantou expozice je plastický model České republiky, na němž se dle volby promítají nejrůznější příběhy vody.” Expozice klade důraz nejen na sdělování informací, ale rovněž na hravost a vzdělávání. Návštěvníka provádí výstavou dotykové knihy, interaktivní modely a AV technologie. Nechybí ani zvukové a světelné efekty či interaktivní model vodní elektrárny. 

V Objevovně si pak mohou zvídaví návštěvníci detailně prozkoumat nejrůznější témata, nebo si jen nerušeně posedět s čajem a knížkou. Právě tento prostor nabízí rovněž výukové programy pro školy i zájmové skupiny nejrůznějších věkových kategorií.

Návštěvníci mohou využít také technické a laboratorní vybavení i interaktivní zdroje informací. Pokud se však začnou v Objevovně nudit, mohou si zajít na střešní terasu s netradičním výhledem na město. Díky expozici Živá zahrada si mohou při kochání výhledem přivonět k bylinkové zahrádce nebo si udělat piknik.

Na podzim chystá Národní zemědělské muzeum expozici Gastronomie, jejíž součástí bude profesionální Gastrostudio i Dětská gastronomická herna. Od října pak bude muzeum nabízet kurzy vaření národní kuchyně pro veřejnost, které budou probíhat pod taktovkou zkušených kuchařů i cukrářů. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Národní zemědělské muzeum nabízí i další akce

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!