Do Česka se vrací Ivan Král. Přiveze s sebou vlastní hity, coververze i novinky z připravovaného alba

Do Česka se vrací Ivan Král. Přiveze s sebou vlastní hity, coververze i novinky z připravovaného alba 

Jeden z nejzásadnějších českých hudebníků, baskytarista, který si zahrál s takovými osobnostmi jako Patti Smith, Iggy Pop, David Bowie nebo John Cale, se po více než roční pauze vrací na rodnou půdu. Ivan Král se v rámci svého českého turné zastaví celkem v šesti městech, kde nabídne nejen své písně, ale i hity například od Iggyho Popa.

Po více než roce se do České republiky vrací významný hudebník Ivan Král. Naposledy vystoupil na prvním ročníku Metronome festivalu společně s Jiřím Suchým, nyní si pro české fanoušky připravil rovnou celé turné. To začíná 2. září v Žatci a skončí 10. září ve Vysokém Mýtě.

"Největšími koncertními zastávkami budou zcela jistě jedinečné vystoupení v krásném prostředí na Střeleckém ostrově v Praze a koncert v brněnském Sonu, kde bude Ivan Král diskutovat s diváky a promítat filmy ze svého archivu," přibližuje turné Petra Macháčková z pořádající agentury. Dále Ivan Král přijede ještě do Milevska a Opavy.

Osmašedesátiletý baskytarista, který si zahrál s takovými světovými osobnostmi jako Patty Smith, Iggy Pop, John Cale, Debbie Harry či David Bowie, se i na českém turné obklopí výraznými domácími hudebníky – kytaristou Honzou Ponocným, baskytaristou Jakubem Vejnarem a bubeníkem Martinem Kopřivou.

Některé koncerty odehraje Král pouze akusticky v duu s Ponocným. Hostem turné bude kapela November 2nd v čele s frontmankou Alexandrou Langošovou, jež si s Králem na podiu i zazpívá.

Pro české koncerty si Ivan Král připravil program složený z jeho vlastních hitů, ale i coververzí a nových písniček.

"Budu zpívat hodně písní v češtině. Plánuju zahrát také skladbu od pana Jiřího Suchého. Během večera zazní i věci, které většina posluchačů zná od Iggyho Popa nebo Patty Smith. Vzpomenu i na kapelu Alias, kterou jsem v devadesátých letech založil s Davidem Kollerem a Ivanem Hlasem," prozrazuje Ivan Král a dodává, že na koncertě zazní i jeho dvě písně z připravovaného alba Real to Reel, jež vyjde v listopadu.

PLÁN TURNÉ:

  • 2. září ŽATEC
  • 3. září MILEVSKO
  • 4. září PRAHA
  • 7. září BRNO
  • 8. září OPAVA
  • 10. září VYSOKÉ MÝTO

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!