Palác Akropolis se opět stane útočištěm objevů evropské hudební alternativy. Chystá se Liveurope festival

Palác Akropolis se opět stane útočištěm objevů evropské hudební alternativy. Chystá se Liveurope festival  

Již druhý ročník Liveurope festivalu přiláká do Prahy velké objevy evropské hudební alternativy. V žižkovském Paláci Akropolis se během jednoho dne představí sedm projektů, mezi nimiž nebude chybět belgický projekt Warhaus, pankáči Indian Askin z Holandska ani finská písničkářka Mirel Wagner.

Hudebníky nejrůznějších žánrů ze sedmi evropských zemí. To i tento rok nabídne pražský festival Liveurope, který se uskuteční 20. září v pražském Paláci Akropolis. Láká třeba na indie rock nasátý atmosférou černobílých noirových filmů v podání Warhaus, sólového projektu Maartena Devoldere z kapely Balthazar. V loni debutoval s albem We Fucked a Flame Into Being, nyní přijíždí potěšit svou neobyčejnou hudbou také české publikum. liv 

Písničkářka Mirel Wagner se narodila v daleké Etiopii, vyrůstala ale ve Finsku, kde žije také v současnosti. Na festivalu představí své hořkosladké bluesové balady, v nichž se mísí skandinávská chladnost s africkou srdečností. Z nedaleké Bratislavy pak dorazí formace Bad Karma Boy se svou hudbou plnou psychedelie, folku a indie rocku. Přímočarý indie rock v kombinaci s punkovým nádechem pak nabídne rovněž holanský kvartet Indian Askin, který dorazí i se svým loňským debutem Sea Of Ethanol

Liveurope proběhne kromě hlavní scény také na Malé scéně Paláce Akropolis. Na ní zahraje budapešťský původně sólový projekt Pétera Kedvese Belau, v jehož čele stojí šarmantní zpěvačka Böbe Szécsi. Na stejném pódiu pak vystoupí rovněž kanadsko-italský DJ a performer Bruno Belissimo, v jehož tvorbě se odráží láska ke stylu cumbia, záliba v kolumbijských big bandech i melodiích z Peru šedesátých let. Během svého vystoupení pozve posluchače na výlet po Brazílii, Angole, Cabo Verde, Portugalsku, Ecuadoru, Peru i Mexiku. 

Liveurope je vůbec první celoevropskou iniciativou, která podporuje kluby v jejich snaze představovat publiku novou evropskou hudbu. Letos se s Paláci Akropolis uskuteční festival podruhé. Během loňského premiérového ročníku zavítaly do Prahy třeba formace Say Yes Dog, BRNS, Kari či Passed. 

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Palác Akropolis nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!