Kalaallit Nunaat v Praze

Kalaallit Nunaat v Praze

Adresa:

Praha 3, Kubelíkova 27

Termín: 30.4.2024 v 21:00 hod. (úterý)
Vstupné:

222 Kč

30duben úterý 21:00

Žánr: koncerty Punk Rock Experimentální Noise Praha


Kalaallit Nunaat

Vlak, který uhání dál, bez ustání, zatraceně rychle a hlasitě. To nejlépe vystihuje skupinu noise rockerů z nizozemského přístavního města. Spojením křečovité, ječivé kytarové zpětné vazby s primární basou, ještě primárnějšími bicími a nejprimitivnějším vokálem se skupině daří najít krásu v hluku a jednoduchosti. Svou značku chaosu přivezli na mnoho míst včetně festivalů v Nizozemsku a Belgii, jako Left of the Dial, Grasnapolsky. Kapela již vydala dvě EP, „Television“ a své nejnovější „Texoprint“. S výhledem do budoucna trio pracuje na vydání sady singlů a nového EP, které představí v pražské Akropoli v rámci svého turné po Evropě.

Libor Staněk II. & Krstní Otcovia

Slovenská kapela Krstní Otcovia patří stále mezi nováčky na slovenské alternativní scéně. Svoje debutové EP „References“ vydali v prosinci 2022. Kapela osciluje mezi post-punkem a indie rockem obaleným do motorických, kraut rockových beatů. Právě obliba krautrocku je spojila s frontmanem kapely Sýček Liborem Staňkem II, se kterým objeli tour k vydání jeho básnické sbírky Světelné básně. Pro ní je charakteristický silný koncept zakořeněný v autorově rodném prostředí, který si záměrně hraje s romanticky autentickým gestem jako promyšleným návodem. Ve speciálně performativním představení se tak bude extrémně syrová hudba K.O. prolínat s textovými kolážemi básníka Libora Staňka. Smyčky slov v hypnotické soundu. Verše utržený ze řetězu. Básně jako krvavý cáry masa. Made in czechoslovakia.

Lonely Shredder and the Heavy Smokers

Zvukové stěny, noisové běsnění, garážovitá špína, melacholický zvuk shoegaze a křehkého dreampopu. Žádný z těchto prvků není plzeňským harcovníkům cizí a rádi se převalují mezi žánry a styly jako kouř ze spousty rozličných cigaret.

Koncert na Malé scéně proběhne ve spolupráci s Akropolis Underground.

Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kalaallit Nunaat v Praze

Žižkovská televizní věžPraha (208 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (613 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 603 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (202 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 604 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 412 m)