Startuje zcela nový festival Slunovrat. Letos zkušebně s nultým ročníkem

Startuje zcela nový festival Slunovrat. Letos zkušebně s nultým ročníkem  

Opožděně mohou zájemci oslavit příchod léta na festivalu s příznačným názvem Slunovrat, který odstartuje v pátek 23. června svým nultým ročníkem. Návštěvníkům chystá dva dny plné hudby i pohodové atmosféry přímo na řece Sázavě.

Vůbec poprvé otevře Slunovrat své festivalové brány na Sázavském ostrově v pátek v 16 hodin a návštěvníky chce bavit až do sobotní půlnoci. Během svého nultého ročníku láká na české a slovenské hudební hvězdy, mezi nimiž nechybí zpěvák Richard Müller, zpěvačka Aneta Langerová, písničkář Xindl X či folkové stálice František Nedvěd a Ivan Mládek se svým Banjo Bandem. Celý festival ale odstartuje Miro Šmajda, který si připravil speciální akustický set. Závěr pátečního večera bude patřit kapele Všichni Svatí.  

Sobotní program odstartuje písničkář Pavel Callta, který připomene své známé melodie a představí písně z nové desky. Dorazí také Marek Eben se svým rodinným seskupením Bratři Ebenové i Thom Artway a David Stypka. Se slovenskou zpěvačkou Katarinou Kaščovou vystoupí legendární formace Neřež. A to stále není všechno. 

Festival si totiž pro návštěvníky připravil ještě třetí pódium - Muzikus Stage, na níž proběhne doprovodný akustický program. Představí se na ní výherci talentových soutěží i další kapely, mezi nimiž nechybí třeba Natural, Mrakoplaš či Die Kabbelka. “Ráda bych pozvala diváky festivalu Slunovrat na vystoupení akustického dua Tamdoletma, které vyhrálo v březnu naší talentovou soutěž. Tvorba této kapely je mimořádně povedená,” láká ředitelka festivalu Nikol Poselová. 

Ambicí festivalu je nabídnout program pro všechny generace. Proto budou bohaté aktivity připraveny i pro ty nejmladší návštěvníky. Zabaví je třeba zpívané loutkové divadélko, dětský koutek, skákací hrad i kreativní sklářské workshopy. Děti do 6 let a 110 centimetrů mají navíc vstup zcela zdarma. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!