Oslaďte si život ve vinohradské cukrárně Cukrárna

Oslaďte si život ve vinohradské cukrárně Cukrárna 

Na pražských Vinohradech (roh ulic Balbínova a Mánesova) byla nedávno otevřena nová cukrárna s trefným názvem Cukrárna. Od konkurenčních míst se sladkostmi se liší především svojí základní ideou, kterou je podpořit zaměstnatelnost lidí se zdravotním postižením. Sociální firmu založilo občanské sdružení Máme otevřeno? a jejich cílem je  postupně zaměstnat 18 postižených osob na poloviční úvazek, jejichž úkolem je zajišťovat nejen chod příjemné cukrárny, ale i samotnou výrobu kvalitních a poctivých zákusků, dortů italského typu i zmrzliny. Projekt poskytuje prostor získat praxi využitelnou na pracovním trhu přímo v Cukrárně, dále bude pro své zaměstnance zajišťovat pracovní stáže ve spolupracujících komerčních firmách.

Zaměstnanci Cukrárny se do své pracovní náplně vpravují postupně během klasické tříměsíční zkušební doby. Především během tohoto období jim pomáhají  pracovní asistenti, kteří tvoří nepostradatelnou součást týmu. Dle zkušeností provozní Cukrárny Petry Bohmové jsou takto zdravotně handicapovaní lidé po zkušební době schopni pracovat takřka samostatně a není pro ně  problém vyrobit i celý dort či jinou laskominu. Zaměstnanci okamžitě vidí výsledky své práce, objevují svůj pracovní potenciál a díku tomu, že je část pro hosty propojena s výrobnou, dostane se jim často přímé odezvi také od svých zákazníků, což pro ně znamená velkou motivaci k další práci.

Cukrárna určitě neoslovuje pouze sladkou myšlenkou, ale nabízí svým zákazníkům opravdu kvalitní a lahodné výrobky. V nabídce najdete mimo jiné šlehačkové a klasické dorty, zákusky, mléčné i ovocné koktaily, šest druhů zmrzliny a nechybí ani fair trade káva.

Ochutnejte sami příjemnou obsluhu, hezké posezení, přívětivé ceny a sladké dobroty.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Oslaďte si život ve vinohradské cukrárně CukrárnaOslaďte si život ve vinohradské cukrárně CukrárnaOslaďte si život ve vinohradské cukrárně Cukrárna
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!