Kampaň Dny zdraví v Třebíči pomáhá slaným dětem

Kampaň Dny zdraví v Třebíči pomáhá slaným dětem 

Přehlídka Zdravého města v Třebíči odstartovala Kampaň Dny zdraví

Zdravé město Třebíč odstartovalo říjnovou Kampaň Dny zdraví, která v Třebíči probíhá ve dnech 4. 10. – 17. 10. 2010. V pondělí 4.10. se celé odpoledne ve Fóru zdraví skloňovalo ve všech pádech. Zahajovací den Kampaně Dny zdraví v bohatém programu představil mimo jiné zdraví na talíři, zdravý životní styl, zdravou kosmetiku, vystoupení školních a sportovních klubů a doprovodnou akci Corega.

V Třebíči se během Kampaně uskutečnila charitativní sbírka na Pomoc slaným dětem. Klub nemocných cystickou fibrózou se sídlem v Praze – Motole se zde prezentoval. Ve spolupráci s koordinátorkou ZM Ivetou Ondráčkovou uspořádal Klub CF za pomoci aktivních dobrovolníků sbírku. V rámci kampaně byla vyhlášena výtvarná soutěž ve spolupráci s Městskou knihovnou a ZM. Do 1.10. se zapojil velký počet škol a bylo předáno neuvěřitelných 295 kusů výtvarných prací. Všechny výtvarné počiny si zaslouží velký dík a uznání za snahu podpořit dobrou věc. Práce budou oceněny u příležitosti besedy s odborníkem na cystickou fibrózu, která se uskuteční  ve čtvrtek 14.10.2010 od 17. h v hudebním odd. knihovny v Hasskově ulici. V Knihovně v Galerii na schodech proběhne výstava. Dále budou poskytnuty do aukce, kterou uspořádá Klub nemocných cystickou fibrózou se sídlem v Praze – Motole. Její výtěžek bude připsán na sbírkové konto CF. Připravuje se i výstava v areálu Západomoravské vysoké školy v Třebíči. U info stánku CF se podávaly informace o nevyléčitelné nemoci, rozdávaly letáky, vystaveny byly obrázky a také se podepisovala petice proti zrušení vyplácení sociálních dávek zdravotně postiženým. Všem, kdo pomáhají pomáhat na Vysočině, Klub CF děkuje.

Autor: Jana Pavlová

Foto: ZM Iveta Ondráčková

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Kampaň Dny zdraví v Třebíči pomáhá slaným dětemKampaň Dny zdraví v Třebíči pomáhá slaným dětemKampaň Dny zdraví v Třebíči pomáhá slaným dětem
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!