Festival Film Music Prague ohlašuje dalšího hosta. Do Prahy zavítá skladatel Joe Hisaishi

Festival Film Music Prague ohlašuje dalšího hosta. Do Prahy zavítá skladatel Joe Hisaishi 

Do české metropole poprvé zavítá japonský skladatel Joe Hisaishi, aby v rámci festivalu Film Music Prague 2017 dirigoval koncert The World of Joe Hisaishi. Během něj představí návštěvníkům své filmové melodie, mezi nimiž nechybí ani ty k animovaným snímkům Cesta do fantazie a Princezna Mononoke.

Joe Hisaishi je slavným skladatelem, který se proslavil především svou hudbou k anime filmům režiséra Hayao Miyazakiho. Dlouhá léta spolupracoval s japonským Studiem Ghibli a melodiemi k jeho snímkům okouzloval celý svět. „Je to pro nás velká čest. Joe Hisaishi je fenomén. V Evropě to bude jeho teprve druhý koncert, proto jsme rádi za tuto příležitost,“ řekl ředitel festivalu Film Music Prague Nikola Bojčev

Koncert japonského skladatele se uskuteční v neděli 23. dubna ve Foru Karlín. Joe Hisaishi během něj bude digigovat nejen symfonický orchestr, ale také chlapecký sbor Boni Pueri. Vstupenky na koncert jsou k dispozici v internetovém předprodeji za ceny od 1 699 do  2 999 korun. 

V rámci festivalu Film Music Prague byly již ohlášeny další dva koncerty. Kromě Hisaishiho do Prahy dorazí také skotský skladatel Craig Armstrong, který díky své hudbě k filmu Moulin Rouge získal Grammy i Zlatý Glóbus. Ten v rámci koncertu s názvem A Story of Love uvede 21. dubna v Paláci Žofín skladby nejen z Moulin Rouge, ale také ze snímků Velký Gatsby, Romeo a Julie, Láska nebeská nebo Královna Alžběta: Zlatý věk. Během show vystoupí i britká sopranistka Christina Johnston

Na své si během festivalu přijdou také fanoušci filmů o vetřelcích. Ti se mohou těšit na dvouhodinovou multimediální koncertní show Alien: The Symphony, která zkombinuje hudbu z vetřeleckých filmů se speciálními efekty i atmosférickým osvětlením. Koncertu, jenž se uskuteční 22. dubna ve Foru Karlín, se ujme japonský dirigent Chuhei Iwasaki. Ten bude řídit Filmovou filharmonii a sbor. Návštěvníci se ve světové premiéře dočkají suity z filmu Prometheus, jejímž autorem je skladatel Harry Gregson-Williams.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!