Kapela Bastille dovezla do Prahy nové písně. Forum Karlín zaplnila energií a působivou show

Kapela Bastille dovezla do Prahy nové písně. Forum Karlín zaplnila energií a působivou show 90%

Praha zažila v sobotu 26. listopadu hudebně velmi zajímavý večer. A ne, skutečně nemáme na mysli každoroční komedii s názvem Český slavík Mattoni. Českou metropoli totiž neovládli Karel Gott, Lucie Bílá ani skupina Ortel. Hudební fanoušky potěšily především koncerty známých britských hudebních hvězd, mezi nimiž nechyběla ani londýnská kapela Bastille.

Zatímco do pražské O2 arény dorazilo 13 tisíc lidí na britského zpěváka a skladatele Eltona Johna, v zaplněné Malé sportovní hale vystoupil popový zpěvák Tom Odell. Forum Karlín však patřilo v sobotu 26. listopadu anglické kapele Bastille, která přijela fanouškům představit svou novou desku Wild World. Během koncertu ale samozřejmě nechyběly ani starší hity z debutového alba. Fanoušci se tak dočkali třeba písní Things We Lost In The Fire či Pompeii.

Bastille předvedli skvělou show, které vévodil zpěvák Dan Smith. Ten sice neuvěřitelně energicky pobíhal po pódiu sem a tam, nijak se to však neprojevovalo na jeho pěveckých schopnostech, díky nimž se může kapela zařadit k nevelkému množství kapel, které znějí na koncertu stejně, jako když je posloucháte z nahrávek. Zpěvák si připravil pro fanoušky také několik překvapení. Během show si zazíval přímo v davu v prvních řadách i na improvizovaném pódiu uprostřed haly, kde odzpíval píseň Of The Night. Sérii překvapivých objevování se pak završil na začátku přídavku, kdy se zjevil na jednom z balkónů přímo mezi nadšenými a překvapenými fanoušky.

Se skupinou vystoupila i tříčlenná dechová sekce, parta sympatických chlapíků, kteří když zrovna nehráli, pařili na pódiu skoro tak, jako lidé v publiku. Bastille návštěvníky prostě nehodlali nudit ani novou deskou. A i když se publikum chytalo především na známé singly jako Good Grief, ani zbytek nelze považovat za „slepá místa“. Kapela tak opět dokazovala, že není jen hvězdou jednoho hitu, ale že dokáže zaujmout celou svou tvorbou.  

Co ale povyšovalo koncert Bastille ještě o jednu úroveň výš byla scéna. Kapela se totiž nespoléhala jen na barevná světla, ale prim hrála především obří projekční obrazovka umístěná za kapelou, na níž se v průběhu písní objevovaly videa či nejrůznější smyčky. Nejednalo se však o tradiční, leckdy kýčovité, animace, kterými doplňuje svou show každá třetí kapela. Bastille si s vizuální stránkou celého představení totiž perfektně vyhráli, videa výborně dotvářela atmosféru a, až na pár výjimek, perfektně korespondovala i s texty písní. Během celého koncertu navíc na pódium shlížely ze římsy dvě figuríny jakožto odkaz na obal nové desky.

Ti, kteří obětovali kvůli Bastille koncerty Eltona Johna či Toma Odella, tak rozhodně neodcházeli z Fora Karlín zklamaní. Kapela se totiž během stominutového koncertního setu návštěvníkům zcela rozdala, což dokazoval v závěru i zpěvákům vykřičený hlas. Nutné je také podotknout, že ani fanoušci nezůstávali pozadu a své oblíbence podporovali hlasitým jekotem, tleskáním a neustálým skákáním. Když k tomu připočteme ještě skvělý výkon předskakujícího hudebníka s pseudonymem Rationale, nezbývá, než opět chválit.  

Foto: Barbora Bittnerová

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci: ,

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!