Art for life: umění jako nástroj boje proti AIDS

Art for life:  umění jako nástroj boje proti AIDS 

Druhý ročník projektu Art for life probíhá během celého listopadu na mnoha místech v Praze. Art for life má jednoduchou myšlenku: bojuje proti zákeřné nemoci. Reaguje na nedostatečnou informovanost ze strany státních institucí, médií, nezájmu veřejnosti, která si často spojuje tuto problematiku pouze s minoritami a odmítá se jí zabývat. Projekt upozorňuje na skutečnost, že nedostatečná prevence má za vinu stále rostoucí počet HIV nakažených v České republice, že tato problematika se může dotýkat i nás či našich blízkých. Art for life se snaží díky benefičním aktivitám převážně z oblasti umění získávat finanční prostředky, které poputují na podporu České společnosti AIDS pomoc.

V rámci celé benefice budou k vidění filmy v rámci festivalu MEZIPATRA. V The Chemistry Gallery  http://www.thechemistry.cz/  je možné navštívit prodejní výstavu. Dále budou probíhat koncerty, módní přehlídky, sportovní turnaje a další. Všechny podrobné informace naleznete na: http://www.artforlife.cz.

Součástí Art for life je i kalendář, jehož křest proběhl 4. listopadu v pražském hotelu Icon V jámě 6. Kalendář je složen z 12 fotografií českých osobností, které mají modely od dvanácti českých návrhářů a nafotilo je 12 fotografů.  Mezi osobnostmi kalendáře najdete např. Marthu Issovou, Jiřího Korna, Jakuba Prachaře, Lindu Rybovou, Petru Nesvačilovou a další.  Každá fotografie je originálním vyjádřením svého fotografa, všechny jsou však jednotné tím, že jsou černobílé pouze s červeným symbolem. Kalendář vyšel ve formátu A2, jeho edice je limitovaná na 500 výtisků a pořídit si jej můžete v hotelu Icon za 300Kč. Cena kalendáře odpovídá ceně jednoho testu na HIV.

Křtu a představení kalendáře se účastnili organizátoři Art for life, návrháři, umělci ale i lidé, kteří projekt podporují. Celý křest proběhl ve velmi přátelském duchu, k příjemné atmosféře přispěli zpěvačka Charlie One, Dj Marwin Shamma a saxofonista Ivan M. Po zahájení dostávali účastníci kondomy od značky Durex a znovu tak upozornili na skutečnost, že
nevědomost v tomto případě není sladká, ale je nebezpečná.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!