Klavírní mág Maksim Mrvica zahraje již tento víkend v Praze a Brně

Klavírní mág Maksim Mrvica zahraje již tento víkend v Praze a Brně  

Již tento víkend potěší populární chorvatský klavírista Maksim Mrvica svým vystoupením brněnské a pražské publikum. Návštěvníkům nabídne svůj crossoverový repertoár i blok klasických skladeb. Nebudou chybět ani zcela nové verze již známých hitů.

Jako první zavítá Maksim Mrvica do brněnského Sono Centra. V něm vystoupí v sobotu 16. dubna. Následující den ho bude čekat publikum v pražském divadle Hybenia. V Brně i Praze odehraje hudebník téměř devadesátiminutový program, který bude rozdělen do dvou bloků. Na část crossoverových melodií a část klasické hudby.

Na českých koncertech předvede v rámci svého crossoverového repertoáru také dvě známé skladby ve zcela novém kabátu. Jedná se o jeho nejznámější skladbu Croatian Rhapsody a o klasickou skladbu Let čmeláka od Nikolaje Rimského-Korsakova. Právě díky tomuto kusu se o Mrvicovi mluví také jako o nejrychlejším pianistovi světa, protože odehraje celou skladbu během pouhých 57 vteřin.

V rámci klasického bloku se pak mohou návštěvníci těšit na skladby od významných hudebních skladatelů, jako jsou Chopin, Skrjabin, Liszt a Rachmaninov. Exkluzivně pro dva české koncerty zařadil Mrvica do svého repertoáru také skladbu Z nového světa od českého hudebního skladatele Antonína Dvořáka. Filmové nadšence určitě potěší i blok věnovaný slavným filmovým melodiím. Dojde na skladby z Kmotra, Pirátů z Karibiku či Mission Impossible.

Na svém kontě má Maksim Mrvica již 11 studiových alb. Během své hudební kariéry dokázal prodat více než čtyři milióny hudebních nosičů a tím se stal nejprodávanějším crossoverovým pianistou na světě. O klavír zajímá již od svých osmi let. Velkým zlomem v jeho životě byla chorvatská válka za nezávislost, kdy musel celé tři roky bydlet s rodiči v suterénu jejich domu a ukrývat se před bombami, které dopadali na Šibenik, jeho rodné město. Přesto však na klavír cvičit nepřestal. Po výhře v soutěži v Záhřebu začal mladý Maksim v tomto městě studovat u jednoho z nejlepších učitelů, u profesora Vladimira Krpana. Kromě toho studoval také v Budapešti i v Paříži.

Vstupenky na oba koncerty jsou stále k dispozici v internetovém předprodeji sítě Ticketpro. Na brněnské vystoupení jsou také k dostání přímo na pokladně Sono Centra. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Sono Centrum nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Sono Centrum

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!