Muzikál Úděl osudu bude soutěžit na přehlídce Voskovcova Sázava

Muzikál Úděl osudu bude soutěžit na přehlídce Voskovcova Sázava90%

V rámci již 14. ročníku přehlídky amatérských hudebních divadel Voskovcova Sázava 2014 bude soutěžit 7 souborů z celé republiky. Klání začne 19. září, kdy se představí Divadelní spolek Tyl z Rakovníka s inscenací „Šakalí léta“.

O týden později, 26. září, pak po prázdninové odmlce znovu zazní piano pod rukama Vojtěcha Adamčíka tóny studentského muzikálu Úděl osudu. Ten slavil hned od březnového premiérového uvedení velký divácký ohlas, nejen díky tomu, že je zhudebněn a sepsán autorskou dvojicí Adamčík – Batysta podle populární fantasy knihy Terryho Pratchetta Otec prasátek, ale také díky skvělým pěveckým a hereckým výkonům amatérů – převážně studentů budějovického gymnázia J. V. Jirsíka a také jeho absolventa Davida Zenkla v titulní roli Smrtě. Jeho muzikálový protějšek, vnučku Zuzanu, zpívá nadějná studentka pražské konzervatoře Lucie-Anna Zatloukalová.

Tato 11. repríza humorně laděného pseudo-vánočního příběhu s mnoha odbočkami od trochu netradiční, nadčasové zápletky, jejímž vyvrcholením je záchrana víry obyvatel Pratchettovy Úžasné Zeměplochy, nabízí jak scény k zasmání, tak chvíle plné hudby hravě koketující s jazzem, velmi bohaté na nápady. Texty Jana Batysty k tomu krásně drží dějovou linii a seznamují diváky dopodrobna s charaktery muzikálových postav.

Na přehlídce se dále představí například Divadelní spolek Jirásek z Nového Bydžova s inscenací „Limonádový Joe“ (10. října), patrioti z Divadelního klubu Českokrumlovská scéna s hudebním nastudováním „Příběhy Petra Voka aneb movie star 16.století žije!“ (24. října) či Divadelní spolek Studio 3 z Týnce nad Sázavou se svou hudební retrokomedií „Zločin v Posázavském pacifiku“ (17. října).

Po skončení přehlídky bude vyhlášena hlavní Divácká cena, oceňovat se bude režie, hudba, scénografie a výprava a samozřejmě mužské a ženské herecké a pěvecké výkony.

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!