Brichta roztleskal Malostranskou besedu

Brichta roztleskal Malostranskou besedu 

Rocker Aleš Brichta vystoupil s kapelou AB Trio 24. dubna 2014 v pražské Malostranské besedě. V komorním prostředí starého domu zazněly jeho slavné songy, doplněné zpěvákovými vtipnými proslovy, jenž rozehřály publikum.

Slavného zpěváka a hudebníka Aleše Brichtu není potřeba většině hudebních fanoušků dlouze představovat. Přesto si stručně připomeňme jeho dosavadní muzikantský osud.

Od počátků ke slávě

Když Aleš Brichta založil společně s Jiřím Urbanem a Miroslavem Nedvědem v roce 1982 skupinu Arakain, ještě netušil, že se s jejími songy dotkne v žánru tvrdší hudby nejvyšších met.

Trash-metalová formace od té doby nahrála desítky úspěšných hitů, které se dodnes hrají nejen mezi fanoušky, ale i v mnoha rádiích. Mezi nejznámější z nich patří například písně Marilyn, Ztráty a nálezy, Gladiátor, nebo Holka, ty jsi jak vlkodlak.

Rozesmátí diváci i zajímavé vzpomínky

V podvečerních hodinách 24. dubna 2014 zazněly mnohé z Brichtových "vypalovaček", doplněné dokonce po jedné písni z repertoáru zesnulých českých velikánů Karla Kryla a Jiřího Schelingera. Zpěvák na koncertu přiznal, že kromě toho, že s oběma rebelujícími muzikanty osobně znal, také k nim dodnes chová velké sympatie.

Zdánlivě hluchá místa mezi jednotlivými písněmi doplnil charismatický zpěvák veselými historkami z jeho života a koncertních turné. Častý potlesk tak střídal smích většiny diváků, přicházející v pravidelných intervalech po rockerových „hláškách“. Přes svůj úspěch je však Brichta vstřícný i ke svým fanouškům, a umí si udělat legraci i sám ze sebe, což nedokáže zdaleka každá dnešní celebrita.

Znáte Údolí sviní?

Bývalý frontman skupiny Arakain, ze které Brichta odešel při dvacátém výročí jejího vzniku na jaře 2002, tak dokázal, že má stále co nabídnout. Po šestiletém působení v AB Bandu, jenž se transformoval ve skupinu Aleš Brichta Projekt, muzikant v současné době koncertuje jak s touto skupinou, tak i s "klubovou" menší kapelou AB Trio. S ní Aleš Brichta vystoupil i v Malostranské besedě.

Tato kapela hraje především skladby ze sólových alb Aleše Brichty za doprovodu tzv. "základů" (bicí + basa) ze sequenceru. V tomto seskupení vždy působil klávesista Zdeněk Vlč a vystřídali se v něm kytaristi působící v kapelách Aleše Brichty. Nejdříve Mirek Mach, poté Miloš Knopp, kterého zastoupil loni na podzim David Vaněk.

Nové album na obzoru

Trio hudebníků bylo zmíněný večer ve vynikající formě. Po velkém úspěchu posledního Brichtova alba Údolí sviní, vyjde v květnu letošního roku nová deska s názvem Papírovej drak. Toto album je prvním projektem AB Tria a během zmíněného koncertu z něj zazněly dvě skladby: Papírovej drak a Superhero. I v budoucnu se tedy máme na co těšit...

Fotogradie koncertu: Karel Komorád

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Atmosféra v Malostranské Besedě byla velmi příjemná.Kapela vystoupila pouze v triu. Bubeníka nahradila elektronika.Aleš Brichta s autorem snímků K. Komorádem.
 

Mohlo by se ti líbit...

Malostranská beseda nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Malostranská beseda

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!