Inventura v mysli aneb Jarní festival psychologie.cz

Inventura v mysli aneb Jarní festival psychologie.cz  

Nemusíte čekat na jaro, abyste si udělali pořádek ve způsobu, jakým jste se rozhodli žít. Začněte hned teď! Pokud vám není lhostejný váš osobnostní rozvoj a zajímá vás jiný úhel pohledu na vaše problémy, pak vám jistě doporučuji sledovat aktivity webu psychologie.cz.

Minulý víkend 22.-23. března 2014 jste v pražském kině Atlas mohli být svědky osvěžující a motivační přehlídky osobností z oblasti psychologie, psychiatrie, sebepoznání a osobního rozvoje. Pokud je součástí vaší práce sdělování informací, pak i z tohoto důvodu vám mohou být prezentace zkušených odborníků prospěšné. Podělím se s vámi o několik postřehů, které mě na přednáškách zaujaly.

Radkin Honzák, psychiatr – Všichni chtějí naše dobro, nedejte si ho vzít!

Legrace na vlastní účet, nadhled, trocha cynismu smíchaného s  bláznivinou na okořenění, nekonečný slovník netradičních, trefných výrazů a porovnání,  poutavé vyprávění. Asociace v tomto pořadí vás budou udržovat v pozornosti, pokud vás zajímá téma závislosti na každodenních  rituálech, problematitka fobií, strach ze změny. Pokud často “klepete na zuby”, zvoníte na zvonek vždy třikrát, chodíte na přechodu jen po bílých pruzích, pak by vás toto téma mohlo zajímat. Možná právě v tomto způsobu intrpretace čiperného Radkina Honzáka tkví tajemství a klíč, jak se postavit  úzkostem a negativním myšlenkám .

Jan Vojtko – věrnost ve vztazích: Zůstaňte věrni hlavně sami sobě!

Na další zajímavé a věčné téma „Věrnost ve vztazích“ jsme nahlédli z pohledu kouče a partnerského terapeuta Jana Vojtka, který nám zábavnou formou skrz svou zkušenost v oblasti partnerských terapií přiblížil problematiku věrnosti v partnerském vztahu a co je třeba dělat, když už vám „ujedou nohy“.  Narazili jsme na  psychosomatické problémy, rizika jednání osobností, které si výtky ostatních berou příliš k srdci, egocentriky, používání vlastních dětí jako zbraň proti partnerovi. Dozvěděli jsme se, že ženy hledají dva tipy mužů. Otce dětí a vychovatele. Nahlédli jsme na téma závislost na zamilovanosti (létání v oblacích) versus vztah jako neustálá spolupráce (budování pevných základů). Na místě je ujasnit si, zda hledáme toho, kdo se o nás postará nebo partnera? Víte, kdo jste, co si myslíte, že si o vás myslí ostatní, co po vás chtějí ostatní a co si vlastně přejete vy?

Tomáš Hajzler – Partnerství bez čtyř jezdců

Už jste se ve vaší rodině setkali s manželským párem, který spolu vydržel celý život? Když se doma něco rozbilo, tak se to nevyhodilo, ale opravilo? Stejně tak je to dle Tomáše Hajzlera se vztahy. A je důležité si to uvědomit a pokusit se z obou stran o pořádnou opravu, v případě hrozícího vyhození. Tomáš Hajzler vám doporučí užitečné rituály, například zavedení „povídacích dnů“, a načrtne možné ukazatele na další společnou cestu. Na příští Tomášův seminář přijďte oba!

Pokud hledáte způsob, jak dosáhnout štěstí, vyrovnanosti, klidu mysli…

Nemáte čas na chytré knihy, chcete se něco nového dozvědět a obklopit se novými lidmi, pak by vás zajímali i další účinkující a témata jako např. Ivan Pilný - Nepřekážejme svému mozku, Dalibor Špok: Štěstí není muška jenom zlatá, Leona Dyrehauge: Intimita v manželství a dlouhodobém vztahu, Lenka Nováková: Nevěřím návodům, věřím příběhům aneb 10 lekcí z Barmy, Vladimír Smutný: Transformace člověka a přechodové rituály, Tomáš Páleníček: Psychedelika ve vědě, terapii a sebepoznání, Tomáš Rektor: Freud is not Dead, Adéla Barešová: Všímavostí ke štěstí a především další organizované akce.

Jen mrtvé ryby plavou s proudem

Takové je motto a název facebookové skupiny psychologie.cz, která sdružuje a inspiruje lidi, kteří pracují na sebepoznání a osobnostním rozvoji.

Pokud máte zájem o odborný dohled, pak doporučuji indoor trénink přímo se zakladatelem techniky body lab a vydavatelem www.psychologie.cz Janem Smetánkou, a to  v centru Yanka, Soukenická 7, každou středu od 19.30 - 20.30 v termínu 9. dubna - 11. června 2014 (vice na webu psychologie.cz).

Což takhle vytáhnout vzdělávání na čerstvý vzduch, do prostředí polosamoty Buchov, neboli na Velikonoční Psychologii okolo ohně, na kterou můžete vyrazit ať už s kolegy z práce v rámci teambuildingu, se svým protějškem, přáteli, známými či klidně sami.

Dalším lákadlem je 3. Květen, v prostředí Creative Gate, Jindřišská 5, Praha 1 , zde můžete prostřednictvím zkušeného psychologa a psychoterapeuta Dalibora Špoka zjistit,  “Jak hledat štěstí”.

Pracujte na svém štěstí!

Jsem si jista, že ze seminářů budete odcházet příjemně namotivováni udělat pro sebe a své okolí to nejlepší, jen doporučuji neslevovat z vlastních nároků a věřit ve vlastní šťěstí. V podstatě je to jednoduché. Položte si otázku před každým rozhodnutím – Rozhodl/a jsem se být šťastná či nikoliv? Pokud vás cíl jednání podle vašeho nejlepšího přesvědčení a svědomí dovede ke štěstí, neváhejte a jednejte! Více informací o aktuálních akcích se zaměřením na osobnostní rozvoj aj. naleznete na www.psychologie.cz Vřele doporučuji!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Atlas

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!