Tramtarii navštěvuje Bohyně z města hříchu

Tramtarii navštěvuje Bohyně z města hříchu 80%

„Ona – krasavice bůh ví odkud. On? Škoda mluvit. Potkali se jedné bezvýznamné noci. Měla strach. A když se on ráno probudil, ona byla pryč…“

Buddy Marvel (Vojtěch Johaník), bývalý policista, tráví téměř veškerý svůj volný čas v zapadlém baru pochybné pověsti. Nejraději vysedává se sklenkou v ruce, sleduje tělíčko mladé tanečnice Lucy (Barbora Šebestíková) a vyfukuje cigaretový kouř, který přispívá k už tak velmi silné mlze vytvářející se v nevětrané místnosti v průběhu noci. Bar patří Rosaline (Dáša Rybářová), matce všech ztracených duší, které u ní v baru najdou vždy pochopení.

Jednoho dne prožije Buddy neobyčejnou noc, která ho nenechá spát. Do baru vběhne Angie (Jana Posníková) a okamžitě mu zamotá hlavu. Neví, odkud je, co je zač ani proč se tam třese, z čeho má strach. Stráví spolu ale nezapomenutelnou a vášnivou noc. Ráno však po Angie nezbyly žádné stopy. Začne ji intenzivně hledat, bezvýsledně. Nakonec požádá svého bývalého parťáka detektiva Patricka Lovecrafta (Lukáš Černoch) o pomoc. Ten začne pátrat spolu s kolegou Jackem Byronem (Václav Stojan). Brzy zjistí, že Angie je manželkou milionáře Mortimera Blakea (Jan Konopčík), který mimo jiné také rád ošahává mladé chlapečky a pravděpodobně Angie týrá. Jak si jinak vysvětlit záhadný telefonát, ve kterém Angie prosí Buddyho o pomoc? Anebo je to vše úplně jinak?

Detektivní příběh Bohyně z města hříchu uvádí nezávislé divadlo Tramtárie v Olomouci od listopadu 2013. Děj byl inspirován noir komiksy, které byly klíčové pro americkou společnost Marvel Comics. Vyznačovaly se ponurým prostředím zakouřených barů, klubů a nevěstinců. Režisérkou inscenace se stala Hana Mikolášková, která momentálně působí jako umělecká vedoucí Městského divadla ve Zlíně.

Ani tento ponurý detektivní příběh se neobešel bez mnoha vtipů a hlášek, které publikum rozesmály. Na druhou stranu příběh má mnoho scén, kdy se tají dech a tuhne úsměv na rtech. Inscenace plná bitek, krve a lží nenudí ani na chvíli. Divák neví, komu má fandit, komu může věřit. Názory na hrdiny mění každou další scénou.

Obrovským plusem celé inscenace jsou její herci. Perfektní Vojtěch Johaník a Jana Posníková tvoří na pódiu skvělou tajemnou dvojici, kterou doplňují výkony ostatních. Žádný slabý článek, všichni výteční. Oceňuji také množství až kaskadérských kousků, které předváděli především Lukáš Černoch a Barbora Šebestíková. Nezapomenutelné jsou také bojové kousky v podání Dáši Rybářové.

Celé představení mělo šmrnc, vtip a nápaditý příběh. Herci dělali vše pro to, aby diváci ani na chvilku nezapochybovali, zda udělali dobře, že tuto inscenaci navštívili. Zanechalo to na mně velmi pozitivní dojem, proto dávám rozhodně palec nahoru. 

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Tramtarie

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!