Tramtárijský Ošklivec ukazuje, že krása není vše

 Tramtárijský Ošklivec ukazuje, že krása není vše90%

Dělá krásný obličej lidi skutečně šťastnější a úspěšnější? Divadelní hra Ošklivec přináší příběh o ošklivosti, kráse, vztazích, ztrátě identity a lidském charakterů. Tento tragikomický počin zaútočí na vaší bránici, ale zároveň vás donutí k úvahám o tom, co je na světě skutečně důležité.

Představte si, že si žijete svůj obyčejný život. Máte hodnou ženu a dobrou práci. Pak vymyslíte skvělý vynález – konektor 2CK! Problém je v tom, že vaše šéfová nechce, abyste ho představili veřejnosti vy, ale váš pomocník. A důvod? Úplně prostý – váš obličej je tak ošklivý, že by si výrobek nikdo nekoupil. Přesně v takovéhle situaci se ocitl hlavní hrdina příběhu Lette. Když navíc zjistí, že se mu jeho žena celý jejich vztah kouká pouze do levého oka, protože mu nemůže pohlédnout do tváře, je zdrcený. Proto se rozhodne pro radikální změnu – pro plastickou operaci celého obličeje.

Operace se zdaří skvěle. Lette je neodolatelný. Díky novému obličeji se mu změní život. Ale opravdu k lepšímu? Německý dramatik Marius von Mayenburg ve své hře odhaluje, že krása není vše. Ukazuje, jak se Lettemu s „pěkným xichtíkem“ pomalu kazí charakter, jak se rozpadá jeho vztah s manželkou a jak přichází o práci, ve které byl předtím tak úspěšný.

Hra plná vtipných momentů i dramatických chvilek vás pohltí hned na začátku a nepustí až do konce. Je to jednak díky skvělému příběhu, ale také díky vynikajícím hereckým výkonům. Vojtěchovi Johaníkovi (v roli Letta) uvěříte každou větu. Janu Posníkovou (v roli šéfové a doktorky) budete milovat i nenávidět. A Petra Konvičková (v roli Letteho ženy a mamá) a Martin Dědoch (v roli Karlmana a synáčka) vás zaručeně pobaví.

Režisér Jiří Trnka se za tento svůj divadelní počin nemá skutečně za co stydět. Dokazují mu to i diváci, kteří zaplňují Tramtárii do posledního místa. 

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Tramtarie

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!