The Feud - mladý hurikán z Manchesteru

The Feud - mladý hurikán z Manchesteru90%

O tom, že britští The Feud dokážou rozpálit Futurum, nebylo pochyb od prvních zpráv, že kapela, jež se dvakrát objevila na Rock for People, zavítá do Prahy. O tom, že rozpálí Futurum v neděli po deváté hodině večer, a to tak, že jejich dovezená cédéčka a trička se vyprodají během deseti minut, jsme si mohli jenom domýšlet.

Manchesterský band v čele s kytaristou a zpěvákem Jamiem Walkerem se hudbě, kterou popisuje jako indie-electro rock, věnuje zhruba 3 roky. Českou republiku má obzvlášť v oblibě, protože právě zde kapela odbyla jedno ze svých prvních vystoupení a také proto, že se zde... dobře paří. Během nynějšího evropského turné, kdy kluci z The Feud stihli zavítat do Francie, Belgie, Nizozemska a Německa, v Čechách zůstali na víkend a kromě pražského Futura roztančili a rozeskákali i České Budějovice.

Trojice zdatných hudebníků si umně pohrává se žánry a od klasických rockových vypalovaček jakoby nedbale přechází do elektro (až synthpopových) zvuků, které zas vystřídají lyrické pecky ve stylu Placeba. Výjimečné, až neskutečné v rockovém světě, je slyšet čistý hlas zpěváka v rozsahu několika oktáv: a s tím umí Jamie Walker sakra dobře zacházet. I tehdy, kdy by se jiný schýlil ke řvaní, sólista dotáhnul i ty poslední nóty. Basák Stephen Midwater mu sekundoval občasným „vytím“ do mikrofonu v písničkách Burn a 1984, čímž dokázal navodit v alternativnějším Futuru až snovou akustickou atmosféru.

Na poslední track Rise čeští diváci jen tak nezapomenou, protože s velkou pravděpodobností se stanou součástí nového videa kapely, jež bude brzy k dohledání na Youtube. Klip k nejnovějšímu singlu bude totiž sestříhán z „live“ záběrů ze všech koncertu, které The Feud odehráli během svého evropského turné.

Neděle se povedla, samotní hudebníci po koncertě potvrdili, že si vystoupení náramně užili. A v pondělí si už manchesterské trio nastartovalo svůj minivan a vydalo se zpátky přes celou Evropu na britské ostrovy. Pracovat na novém albu (březen-duben, ať se máme na co těšit), upgradeovat vlastní image a připravovat se na další koncerty. Včetně příštího ročníku Rock for People, na který už jen kvůli krásným vokálům Jamieho Walkera stojí za to obstarat si lístek. 

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Futurum Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Futurum Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!