Divadlo Kalich zahalilo svého Mauglího do kostýmů

Divadlo Kalich zahalilo svého Mauglího do kostýmů 

Nový dobrodružný muzikál Ondřeje Soukupa a Grabriely Osvaldové, který bude mít premiéru již 12. září, představil v několika scénách kostýmy Simony Rybákové, do kterých tvůrci své herce oblékli.

Podivuhodný příběh „vlčího mláděte“ Mauglího – na motivy Knihy džunglí Rudyarda Kiplinga – zpracovali do muzikálové podoby Ondřej Soukup a Grabriela Osvaldová. Scénického a režijního nastudování se ujal tandem SKUTR společně s předními českými výtvarníky.

Herecké obsazení vzniklo z náročných konkurzů, v nichž své síly změřily tři stovky zájemců.

„Snažili jsme se především najít výrazné typy. V nejlepším slova smyslu podivíny, kteří kromě kvalitního zpěvu a schopnosti zvládat svoje tělo mají dar improvizace s potřebnou dávkou humoru. Takový ten humor na pokraji smrti, to je to, co jsme hledali,“ vysvětluje Lukáš Trpišovský.

Diváci v konečném hereckém obsazení uvidí 33 těch nejlepších herců, zpěváků, tanečníků, či akrobatů.

Mezi tanečníky najdeme například několikanásobného juniorského i seniorského mistra ČR ve sportovní gymnastice Jindřicha Panského, členku světově proslulého mezinárodního souboru „nového cirkusu“ Cirque du Solelil Lindu Fernandez Saez či kmenovou spolupracovnici amerického zpěváka Kanye Westa, Lucii Drábkovou.

„Autoři muzikálu Gabriela Osvaldová s Ondřejem Soukupem si přáli posun, aby roli Mauglího nehrál dětský herec, a on má svou logiku. Mauglí se dívá na svět pohledem zvířat, která v sobě mají oproti lidem určitou čistotu a férovost. Takový čistý pohled na okolní svět přece není otázka věku, ten si můžeme uchovat na celý život,“ říká představitel Mauglího Jan Cina, kterého jsme během press show mohli vidět v několika ukázkách z muzikálu.

Nejmladší členkou hereckého souboru je Rebeka Soukupová (1,5 roku), která do hudebních základů autenticky nahrála Mauglího pláč, naopak doyenem je Richard Tesařík (67 let), představitel slona Hanthího a supa.

V muzikálu zazní 20 skladeb a scénická hudba. Písničky vycházejí ke slavnostní premiéře 12. září na CD.

Na fotografie z ukázek představení a herců v kostýmech se můžete podívat ve fotogalerii pod článkem!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Kalich

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!