Na co se mohou návštěvníci Open – air FOTO festivalu těšit

Na co se mohou návštěvníci Open – air FOTO festivalu těšit 

Milovníci fotografie a fotografování mají příležitost zúčastnit se jedinečné akce pod širým nebem v jednom z nejfotogeničtějších měst u nás – v Českém Krumlově.

Začátek června bude v Českém Krumlově věnovaný všem nadšeným fotografům. Druhý víkend v červnu, tj. 8. - 9. června, se zde koná open-air foto festival, neboli také nejfotogeničtější festival roku. Festival představí to nejzajímavější ze světa fotografií a celé centrum tak ožije fotografií.

Akce je určena laické a odborné veřejnosti i celým rodinám. Nabídne nejnovější trendy, interaktivní výstavy, přednášky, praktické dílny, soutěže a setkání s odborníky z ČR i zahraničí.  Pečlivě koncipovaný program a kvalitní zázemí umožňuje prožít víkend plný (nejen) fotografických zážitků.

Fotografické žánry

Zaostřeno bude na člověka – portrét, fashion, děti, svatba, street art, dokument, glamour, akt, aj. Návštěvníci se mohou těšit na desítky fotografických příležitostí jako například focení pod vodou, člověka a ohně, bodypaintingu anebo pohádkových bytostí.

Proč Český Krumlov?

Proč se za lokaci pilotního ročníku Open – Air FOTO festivalu zvolilo město a nikoliv třeba prostory výstavní haly vysvětluje Jiří Macháček, ředitel komunikační agentury Innovate, která projekt realizuje: „Město přináší návštěvníkům praktické i komfortní zázemí. Především ale díky úžasné fotogeničnosti a geniu loci, který Český Krumlov bezesporu má, vznikne jedinečná „streetová“ akce, kde si každý fanda do focení najde to svoje. Navíc je Český Krumlov městem, které má o fotografii jako takovou zájem – je zde škola s foto oborem, Muzeum fotografie a dva fotokluby.“

Program

Program je koncipován tak, aby si návštěvník mohl po oba festivalové dny vychutnat nejen focení všemi smysly. Může srovnávat, testovat a dotýkat se rozmanité fototechniky. Zúčastnit se přednášek a pak si je vyzkoušet v praxi v rámci "praktických dílen". Může se setkat a diskutovat nejen s odborníky z ČR i zahraničí, ale i sdílet zážitky a poznatky s ostatními návštěvníky či seznámit se s různými školami a fotokluby. Na své si přijde opravdu každý, jak fanoušek do focení, tak širší veřejnost bez fotografických ambicí, která si může užít hudební produkci, soutěže, výstavy, fireshow nebo třeba Glamour party, která proběhne v místním klubu City Lounge. 

Program je opravdu nabitý, posuďte sami: 17 fotolokací, 2 desítky žánrů, téměř 30 osobností ze světa fotografie, 50 praktických dílen, 60 umělců a modelů, 150 přednášek.

„Fotofestival, kterým bude žít celé město, ukáže možnosti, co všechno a jakým způsobem lze vyfotit, ať už jen občas fotíte mobilem, začínáte s fotoaparátem, jste amatérský fotograf, poloprofík, anebo jen tak hledáte rozmanitý festival, na kterém strávíte celý víkend a kde bude neustále co objevovat,“ říká Jiří Macháček.

Prodej vstupenek a registrace na jednotlivé akce byly zahájeny v dubnu 2013. Na výběr budou festivalové pasy jednodenní či víkendové, rodinné vstupenky a registrace na jednotlivé praktické dílny. Zaregistrovat se lze na www.foto-festival.cz.

Setkání českých i zahraničních fotoklubů

Zástupci krumlovského fotoklubu FotoKrumlov se rozhodli v roli domácích zorganizovat velké setkání členů českých a vybraných zahraničních fotoklubů. Každý zúčastněný fotoklub tak může prezentovat svou práci a díky tomu se laická i odborná veřejnost seznámí s jeho aktivitami. Navíc bude na festivalové trase výstava fotografií členů fotoklubů. Zájem již projevily některé rakouské a maďarské fotokluby.

OSOBNOSTI

Na OAFF se můžete setkat s propagátorem digitálu Ondřejem Neffem nebo s nejmladším, teprve sedmiletým fotografem Kryštofem Vaňkem. Dalšími osobnostmi, které potkáte na ostatních lokacích, budou třeba Milan Blšťák, Jan Březina, Stanislav Černý, Lukáš Dvořák, Petr Hejtman, Martin Kamín, Martin Kámen, Petr Klier, Tino Kratochvíl, Petr Kuchař, Jana Lach, Filip Matušinský, Dagmar Pavlíková, Stanislav Petera, Jan Pohribný, Robert Rambousek, Martin Sahula, Rudolf Stáhlich, Marie Szabová, Petr Vlasák, Vlastimil Vojáček, Karel Zakar.

ZDROJ: tisková zpráva festivalu

Foto: Archiv festivalu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!