Navštivte Malicha, originální výstavu, která za to stojí!

Navštivte Malicha, originální výstavu, která za to stojí!90%

Výstava děl Karla Malicha v Jízdárně Pražského hradu končí již 8. května. Přijdete o hodně, jestli se tam nepůjdete podívat. Když vám to ale vážně nevyjde, pod článkem máte náhradu v podobě fotografií přímo z výstavy.

Přehlídka tvorby Karla Malicha, který obohatil české umění, nové vnímání reality a její nevšední zobrazení, zahrnuje díla, která tvořil během celého svého života. První jsou již z let šedesátých a vystavena je také nejnovější tvorba z nedávných let.

Výstava je zajímavá nejen prezentovanou tvorbou tohoto originálního umělce, ale také prostorami, které jsou vytvořeny speciálně k příležitosti expozice. Hlavní prostor Jízdárny je koncipován jako přechod ze tmy do světla – tedy jako cesta z nevědomí k poznání, jak svou tvorbu vnímá sám umělec. Díla visí v otevřeném prostoru, a divák si je tedy může prohlédnout ze všech stran a lépe je pochopit a přijmout.

Jak jsou vystaveny a skvěle zpřístupněny Malichovy „otevřené“ sochy, již víme. Ale máme tu také kresby a pastely. Ty můžete zhlédnout v patře, kde jsou na jedné hromadě. A to téměř doslova, což by někomu mohlo vadit. Mně by se líbily obrazy více rozprostřené, abych je mohla vnímat jednotlivě. Na druhou stranu takto mohly být pohromadě na jednom místě a shrnout tak i tuto umělcovu tvorbu.

Výstavu vám ještě více zpestří také dokument o Malichovi, který je zde ke zhlédnutí. Bohužel se na něj pohodlně podíváte, jen ulovíte-li si jeden z mála velkých polštářů.

Co se týče samotných děl, sami je zhodnoťte na výstavě nebo alespoň prostřednictvím níže přidaných fotografií. Jedná se rozhodně o velice originální kousky českého moderního umění. 

1. 2. - 8. 5. 2013
Otevřeno denně 10–18 hodin
Vstupné
Plné 140 Kč
Snížené 60 Kč
Rodinné 280 Kč
Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!