Nová hudební komedie Jiřího Štědroně: Jsme tým

Nová hudební komedie Jiřího Štědroně: Jsme tým 

Jsme tým, to je název hudební komedie Jiřího Štědroně, jejíž premiéra se konala dne 19. března 2013 v divadle Semafor.

Pod tuto komedii s podtitulem Jednou jsi dole, jednou nahoře, aneb jak těžké je být umělcem se autorsky podepsal Jiří Štědroň, známý také jako princ z prvního televizního zpracování Popelky nebo jako král Popelkova v muzikálu Kapka medu pro Verunku, autor několika knížek a divadelní hry Ten čtvrtek platí. Jiří Štědroň hru režíruje, napsal texty i hudbu k písním a dokonce si sám zahrál roli režiséra.

Příznačná je jednoduchá dějová linie, mapující etapu v životě manželského páru, který se neúspěšně pokouší prosadit ve světě show businessu. Je plná humorných dialogů, satiry, překvapivých zvratů a slovních hříček. Nechybí aluze a nadsázka. To vše je protkáno několika zcela novými písněmi, které vše trefně odlehčují a oživují. Klíčovým je zde především spektrum různorodých emocí a kontrastního střídání nálad. Šlo by ji označit za  hravou hru ve hře.

Obsazení je sice opravdu komorní, kulisy jednoduché, ale o to přívětivěji tato komedie vyznívá. Herecky se zde představili Daniela Kroftová a Markéta Zehrerová, známé také z muzikálu Kapka medu pro Verunku, a Jiří Zonyga, oblíbený muzikálový herec. Jeho jméno se v povědomí diváků pojí především se soutěží X Factor 2008 a muzikály Johanka z Arku, Kladivo na čarodějnice a Robin Hood. Na hereckém poli je sice nováčkem, ale postavy herce Viktora se zhostil opravdu profesionálně a naplno zde projevil svůj komediální činoherní talent.

Komedie se bude hrát v produkci Pixa-production v divadle Semafor a chystají se také zájezdy v rámci Čech. Dle slov autora: „Hudební komedie Jsme tým je jednoduchá hra s písničkami, komorním obsazením i nároky. Ráda by pobavila, přinesla pár nových refrénů, vtáhla diváka zadním vchodem do světa kumštu, kde není vždycky všechno lesklé a přívětivé, aniž by se nad tím nepřetržitě brečelo. Neopisoval jsem, ale jsem dvanáct let členem Semaforu, nemohl jsem s pokorou nepřevzít jisté postupy, které se tam praktikují, a jako autor nenasát atmosféru, kterou šíří tamější lídr.“

Termíny repríz v divadle Semafor:

2. dubna od 19h
14. května od 19h
5. června od 19h

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Semafor

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!