Evil Melodic Metal Fest Vol.8

Evil Melodic Metal Fest Vol.8 

Tradiční Evil Melodic Metal Fest s pořadovým číslem 8 nezklamal. Hornické město Havířov se 16. března 2013 opět ponořilo do temných tónů a vydalo to nejvíce z tvrdého metalového undergroundu.

Jako první na festivalu vystoupila melodic black metalová kapela Ill Crow, která čeří vody tvrdé muziky od roku 2006. Byla to právě kapela Ill Crow, která stála u zrodu Evil Melodic Metal Festu. Kapela Ill Crow má za sebou spousty koncertů po vlastech českých. Kapela kombinuje ve své hudbě prvky folku, deathu a doomu. To všechno na základě melodického black metalu. Nyní se kapela plně soustřeďuje na skládání nových písní, koncertování a pomalu se připravuje na své debutové album! Hlas zpěvačky Ill Crow pomalu a nespoutaně tavil vysokými tóny naše mozkové buňky.

Další kapelou byl Solar System, která svými metalovými songy potěšila především skalní fandy. Kapela před časem dokázala svou sílu na Radegast festu a v Havířově rozhodně nezklamala, naopak vypálila hluboké temné metalové tóny.

Poté nastoupili polští Fomosus. Jejich hudba opět přitvrdila a destruktivní tóny zněly barem. Kotel vřel, tepy v tělech pulsovaly a vlasy kroužily vzduchem. Všichni už čekali největší pecku večera - Et Moriemur

Jakmile se kluci z Et Moriemur objevili u vchodu Music Baru, každý věrný fanda zavětřil jejich přítomnost. Čas postopil, muzika bořila předsudky, pivo teklo proudem. Jak zazněly první tóny doomu , fanoušci se ponořili do temnoty a speedovali rytmus do morku kostí. Metal se zařezával do uší, vlasy kroužili vzduchem, alkohol proudil v žilách, underground nabíral na síle... Et Moriemur nezklamali. Kapela, která byla založena v roce 2008 dala své nejvetší pecky, opět probudila svými osobitými prvky, ponurou atmosférou a hudebně vyjádřila skutečnost postupného a nevyhnutelného zániku všeho živého. Byla jednoznačně nejlepší kapelou celého festu. 

Dalšími kapelami byli Praselizer a Radgorath.

Černota a doom, metal a underground, ale také typická filozofie u stolů nad pivem či něčím tvrdším. Jak říká pořadatel festu Tomáš Holub, akce byla dobře vyvedená. Účast slušná, nálada výborná. A jak mi potvrdil, již nyní přemýšlí o dalším, 9. ročníku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!