Britská naděje Candy Says ukázala Praze svůj talent

Britská naděje Candy Says ukázala Praze svůj talent100%

O velice poutavou akci se postaral projekt Paláce Akropolis s názvem Euroconnections. Tento festival evropské hudby pravidelně dováží do České republiky zajímavá jména různého stylového zaměření. Tentokrát zařídil koncert nadějné britské kapely Candy Says, který přinesl neopakovatelný hudební i emocionální zážitek.

Počáteční návštěva mě trochu děsí, v hledišti postává pouze několik lidí. O chvíli později při začátku předkapely Ille se nadšení diváci derou do sálu a nakonec to není zase tak strašné. Kapele vévodí zejména zpěvačka a klavíristka Olga Königová, kterou můžete znát z Obří Broskve. Rozjíždějí maximálně melancholické, občas značně depresivní i emotivní písně. Několikrát připomínají své uznání k Umakartu, jejich tvorba má s touto kapelou velkou spojitost. Producentem vydaného EP je Dušan Neuwerth a úvodní song V Rekvizitách odzpíval Jaromír Švejdík ((Priessnitz, Umakart, Bombers). Na tomto koncertě ho zastoupí jeden z muzikantů Ille. Rozhodně se jednalo o zajímavý začátek a zvolení této partičky do role předkapely bylo velmi dobrým tahem.

Candy Says ve složení dvě dámy a dva pánové nastupují na stage a od začátku jejich koncertu můžeme být svědky zajímavé show. Inspirace legendami Velvet Underground, podle jejichž písně pojmenovali svou kapelu, je sice znatelná, přesto se posouvají po hudební stránce daleko dopředu. Nabízejí moderní zvuk s mnoha vlivy, kterému dominuje zejména indie sound. Zpívající křehké slečny dokážou vyloudit ze svých hrdel nejen nádherné tóny, ale i naprosto mrazící a vraždící skřeky. Vedle toho nabízejí velkou a různorodou paletu nástrojů. Klasickou basu, kytary a bicí doplňují housle, foukací harmonika nebo činely. O zpestření se starají také různé předměty, které občas vydávají značně pozoruhodné zvuky. Frontmanka Juju Sophie se narodila pro pódium a vedle jejích různě položených zpěvů hýří také ostrovtipem. Nejkrásnějším momentem se stává akustická píseň, která za použití minimálního počtu nástrojů vytvoří neuvěřitelně komorní a citově zabarvenou atmosféru. Dočkali jsme se jejich nejznámější písně Melt into the Sun, která má vysoce hitový potenciál. Dvě blonďaté dračice dokážou svým jekotem vzbudit i mrtvolu a naopak přivést člověka romantickou náladou téměř k hibernaci. Na závěr rozdali pár sladkostí a několik vypálených cd. 

O této indie popové skupině v brzké době jistě uslyšíme. Přestože se snaží propagovat v rámci undergroundu, hudební svět showbyznysu nemůže v budoucnu přehlížet jejich muzikantské i pěvecké kvality. Program Euroconnections opět dokázal, že se zaměřuje především na kvalitu a jeho organizátoři odvádějí velmi dobrou práci.

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Palác Akropolis nabízí i další akce

Místo konání: Palác Akropolis

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!