Deep Purple přijedou do Slavkova u Brna

Deep Purple přijedou do Slavkova u Brna 

Jedna z nejznámějších rockových legend světa Deep Purple zahraje v příštím roce i českým fanouškům. Stane se tak 4. srpna v příjemném areálu zámeckého parku Slavkova u Brna. Jedná se možná o jednu z posledních šancí vidět tyto velikány naživo, navíc v jedné z nejvýznamnějších zahrad v České republice.

Tato skupina byla založena již před 44 lety v roce 1968. Mezi zakladatele patří osobnosti Ritchie Blackmore, Jon Lord nebo Ian Paice. První úspěchy slaví hned se svým debutovým albem Shades of Deep Purple, díky kterému se dostávají na turné s Cream. Následují další desky a příchod zpěváka Iana Gillana a baskytaristy Rogera Glovera. Větší publicitu získávají díky třídílnému symfonickému eposu Concerto for Group and Orchestra, který byl vytvořený s Royal Philharmonic Orchestra. Stávají se tak jednou z prvních kapel, která spojila rockovou hudbu s orchestrem.

Následují další nahrávky a vytvoření legendární písně Smoke on the water. Za tou stojí baskytarista Roger Glover. Natáčejí album Machine Head, jeden ze základních pilířů hardrocku. Po odchodu Iana Gilliana přichází do sestavy Glenn Hughes a David Coverdale. Změny v sestavě jsou častým jevem těchto rockových veteránů. Kratičkou dobu byl členem i fenomenální kytarista Joe Satriani.

V současné době jsou členy kapely tito muzikanti:

Ian Paice – bicí, perkuse (1968–1976, 1984–dosud)

Ian Gillan – hlavní vokály, harmonika, konga (1969–1973, 1984–1989, 1992 – dosud)

Roger Glover – baskytara (1969–1973, 1984 – dosud)

Steve Morse – kytara (1994 – dosud)

Don Airey – klávesy, varhany (2002 – dosud)

Prodej jejich téměř dvaceti desek přesáhl 100 miliónů prodaných kopií. Nenechte si ujít hity „Black Night“, „Hush“, „Child In Time“ či „Smoke On The Water“, které dnes již patří ke stěžejním pilířům rockové hudby.

Vstupenky jsou k dispozici do konce roku 2012 za cenu 690 Kč, v roce 2013 za 790 Kč a na místě za 990 Kč. Předprodej zajišťuje síť Ticketpro a pořadatelem je Live Nation.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!