Loading: Colours of Ostrava 2013

Loading: Colours of Ostrava 2013 

Nelyžuji, zimě nerozumím. Takže pro mne první sníh znamená přitopit, zalézt pod deku a z hlubin paměti vylovit vzpomínku na léto. Konkrétně na červencové ráno, kdy jsem vykoukl ze stanu, projel festivalový program a pak POUZE v tričku dorazil před pódium na své vyvolené kapely.

Byl to čtvrtek, pátek nebo tak nějak a bylo to ve Vítkovicích. Ale to je fuk, protože všechny dny na Colours of Ostrava 2012 byly perfektní. A když přejedete republiku zpátky, spláchnete zážitky a špínu, tak hned po prvním spánku u nastupuje u hardcorefandů fáze 2. Vyhlížení kapel na příští rok a hltání i těch sebezbytečnějších informací o dalším ročníku.

Naštěstí je paní Holušová a její tým na své junkies z(Z)latá. Už od začátku října sem tam upustí nějaké náznaky o programu příštích Barev. Takže se v tom trochu pohrabeme a shrneme to.

Termín: časově se malinko posuneme. Colours of Ostrava příští rok proběhnou od 18. do 21. července (klasicky čtvrtek - neděle). Vidím za tím úhybný manévr všem bouřkám a zároveň pokus o ukončení kolizí s jinými zahraničními festivaly.

Místo: tady není o čem. Zůstáváme. Dolní oblast Vítkovic je raritou. Raritou těžkou prací vypiplanou a následně mnohokrát vychválenou (kašlu na strusku). Změnou, kterou zřejmě oremcá hodně lidí, je kemp. Konec pohodlnému chrápání deset metrů od hlavní tribuny. Příznivci stanů se vrátí do areálu Slezskoostravského hradu. Nostalgická vzpomínka, proč ne? Rezervace pro vaše plátěná bydliska již lze zakoupit v e-shopu. A stejně tak i to nejdůležitější…

Vstupenky: počáteční cena zůstává stejná, tedy 1190 Kč. Tato částka vydrží do rozprodání prvních 5 000 lístků nebo (vysoce nepravděpodobně) do 1. prosince. Poměrně velkorysý krok vzhledem ke každoročnímu vzrůstu rozpočtu a zkvalitnění festivalu.

Cíl: plány organizátorů festivalu se nemění. Zlepšit se. Jak po stránce organizační, tak co se seznamu pozvaných interpretů týče. Opět překonat předcházející ročník. S touto myšlenkou přichází Zlata Holušová po závěrečném hodnocení každého ročníku. A dle mého skromného názoru, se jí to zatím daří výborně. A k tomu, aby byli návštěvníci spokojeni i příští léto, se již podnikají patřičné kroky.

Intrerpreti: samozřejmě zatím zůstávají v tajnosti. Ti, co mají finální seznam na starosti, letos opět objíždí světové festivaly a hledají. Ovšem tentokráte zapojili ještě své facebookové příznivce. Palec nahoru za toto rozhodnutí. Zde již téměř měsíc běží písmenková anketa, na téma „Koho chcete vidět na pódiích Colours of Ostrava?“. Prohrabat se tou haldou jmen sice dá trochu práci, ale za šanci na svůj vysněný line-up to opravdu stojí. Třeba s Eddiem Vedderem, Amandou Palmer, Black Keys, či Mikem Pattonem. Ale zatím budu trpělivý. Abeceda brzy dojede a já už očekávám první výstřel.

fotografie: Stanislav Kaczor, Petr Piechowicz, Ivan Prokop

http://www.colours.cz/fotogalerie

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Loading: Colours of Ostrava 2013Loading: Colours of Ostrava 2013
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!