S Jasonem třeba na čaj

S Jasonem třeba na čaj 

Nasednout do auta, na zadní sedadlo hodit kytaru a pak v automapě najít, kde je Hamburg, Brusel, Plzeň a Praha. Hned po vystoupení rozdat pár LP a někam se uvelebit. Jedna osoba je mnohem skladnější než celá banda. Lehnu si třeba támhle do rohu, jen si skočím pro spacák.

Zpěvák a kytarista Jason Orlovich se evidentně zamiloval do sólojízd po Evropě. Zbytek své kapely Polite Sleeper nechal po nahrávání nového alba Turf odpočívat a do boje vyrazil sám. Muzika Polite Sleeper je dejme tomu takovým alternative folkem, pokud chceme klasické tagy. Ale my na strohé nálepky nehrajem, tak se posaďte na balkón a dejte si kávu. Pořádně se oblečte, protože venku teplotně začal podzim, ale ne ten šedivý, zatím je ještě na zahradě teplých barev dost. Teď si srkněte kávy. Máte to? A cítíte se dobře? Tak soundtrackem k tomu všemu jsou Polite Sleeper. Je poměrně jedno, po kterém albu sáhnete nejdříve. Polite Sleeper nemají jedno album punkové a druhé makové. Ale pokud přesto trváte na tipu, tak i u mne vede Lake Effect. Shrňme to: máme tu perfektní kapelu z Brooklynu, v jejímž čele je osobnost s ohromně příjemným hlasem. Když neskládá, píše. Třeba sloupky do Fullmoonu nebo deníky z cest.

A teď zpátky na balkón, protože mně kafe nedělá zrovna dobře s tlakem, vyměním je za čaj. Ale to je můj problém. Jason se svou šňůrou trefil do podzimu a chytnete ho jak v kavárně (17. 10. Praha), tak v čajovně (14. 10. Plzeň). A aby v tom nakonec Jason nebyl úplně sám, přihodí k němu promotéři ještě chuťovky navíc. Ti plzeňští připsali na plakát Odeur de violettes. Slečna z Českých Budějovic, jež si taktéž vystačí s kytarou a svým hlasem. Lepší než načíst její životopis bude rozkliknout bandzone, přečíst si vzkazy (čtěte Kanta a nežerte maso) a přesvědčit svá ušiska, že ona k Orlovichovi sedí.

Jason Orlovich:

14. 10. – Plzeň, Nebeská čajovna
15. 10. – Olomouc, Galerie u Mloka
16. 10. – Jindřichův Hradec, kavárna Před Pikolou, za Pikolou
17. 10. – Praha, kavárna Potrvá
 
Mimochodem, netrapte se, pokud jste doposud o Jasonovi neslyšeli. Na webu tumbrl.com se jeho vlastní vzdálená příbuzná ptá, kdo vlastně ten Orlovich je, protože má dorazit na rodinnou večeři. Jo, a pokud nemáte balkón, klidně tuto pozvánku přeskočte.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

S Jasonem třeba na čajS Jasonem třeba na čaj
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!