Divadlo Semafor se potýká s nedostatkem financí a přesto připravuje pět nových her!

Divadlo Semafor se potýká s nedostatkem financí a přesto připravuje pět nových her! 

30. října si toto autorské divadlo připomene již 53. výročí svého založení. Vzhledem k nepříznivé finanční situaci bylo nuceno na konci předešlé sezóny stáhnout z repertoáru sedm her, mezi nimi velice úspěšnou Kytici i Lysistratu, uvedenou celkem 105 krát.

Jak říká sám Jiří Suchý: "Některé tituly totiž byly velmi nákladné a na jejich provozování prostě nemáme peníze. Sice jsme pro letošek obdrželi grant, který nám pomáhá přežít, na optimální provoz to ale zdaleka nestačí.“

I přes tuto nepříznivou situaci mění divadlo svůj repertoár a připravuje pět premiér, které chystá odehrát od září do prosince 2012. Z toho vzhledem k nutným úsporám dva tituly s minimalistickou sestavou tří herců a jeden titul pro pět herců.

Hned 20. září představí bláznivou komedii Kam se poděla Valerie?

Tato komedie se odehrává v ústavu pro hyperaktivní jedince, kam manželé Couvalovi (J. Suchý a J. Molavcová) odloží svou dceru Valerii. Po dvaceti letech si ji chtějí vyzvednout, no nemůžou ji najít…

Hrají: Jiří Suchý, Jitka Molavcová, Jolana Smyčková, Václav Kopta, Dáša Zázvorková, Zuzana Říhová, Petr Šudoma, Ondřej Havel, Barbora Smejkalová, Marta Sovová, Peter Veslár, Michaela Mrázková, Petr Macháček, Marek Solnička, Bartoloměj Veselý, Lucie Chlumská, Petra Beoková, Karolina Gudasová a orchestr divadla Semafor pod vedením Jiřího Svobody.

O dva týdny později odehraje komorní hru Včera večer poštou ranní, obnovenou premiéru úspěšného textappealu (pozměněnou o písně a projekce). Obsahuje výběr korespondence mezi Jiřím Suchým a řadou známých osobností jako Jan Werich, Jiří Voskovec, Miloš Forman, Jiří Šlitr, Miroslav Horníček, nebo Miloš Kopecký. Rozhodně se, dle vyjádření Jiřího Suchého, bude čemu smát.

Hrají: Jiří Suchý, Jitka Molavcová, Olina Patková a hudební skupina divadla Semafor pod vedením Jiřího Svobody

25. října čeká na diváky představení Laura a Oliver: Reality show. Je to hra „sestavená na míru“ vzhledem k úsporným opatřením, a to v minimalistickém obsazení třech herců a čtyřech hudebníků.

Hrají: Karolina Gudasová, Jitka Molavcová a Jiří Suchý a hudební skupina divadla Semafor pod vedením Jiřího Svobody.

V listopadu se publikum může těšit na hudební komedii Rytíři z Blaníku a krasavice Lída.

Hudbu složil na rozdíl od předchozích her, kde je autorem Jiří Suchý, Michal Pavlíček.

Hrají: Lucie Černíková, Jiří Štědroň, Václav Kopta, David Šír, Zuzana Říhová, Ivana Korolová, Jiří Suchý a Jitka Molavcová a orchestr divadla Semafor pod vedením Jiřího Svobody.

prosinci se chystá místo obvyklé estrády Opera Betlém. Tradiční vánoční představení bude tentokrát víc zaměřené na rodiny s dětmi a doplněné malou vánoční operou.

Účinkovat bude soubor divadla Semafor.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!