Komentované prohlídky Památníku T. Bati i v novém roce

Komentované prohlídky Památníku T. Bati i v novém roce

Adresa:

Zlín, nám. T. G. Masaryka 2570

Termín: 5.1.2024 31.3.2024
Vstupné:

Základní: 149 Kč, snížené: 99 Kč

5led - 31bře celý den

Žánr: ostatní akcekomentovaná prohlídka architektura Památník Tomáše Bati Zlín


Kam vyrazit za špičkovou architekturou? Jedna z nejvýznamnějších staveb Zlína zve veřejnost k návštěvám také v roce 2024. Komentované prohlídky Památníku Tomáše Bati probíhají od ledna do března od pátku do neděle v čase 10:00 – 16:00 (včetně) vždy v celou hodinu. Od dubna budou prohlídky každý den kromě pondělí.

Přijďte se dozvědět více o historii a detailech architektonické ikony Zlína. Při výkladu načerpáte také zajímavosti k životní cestě Tomáše Bati či osudu architekta Františka Lýdie Gahury, který je autorem této výjimečné stavby. Zlínský klenot je přístupný formou komentované prohlídky v délce cca 50 minut.

Dominantou prostoru je věrná maketa letadla Junkers F-13ge odkazující k tragickému úmrtí geniálního podnikatele, který v letounu v roce 1932 havaroval se svým šéfpilotem Jindřichem Broučkem. Výrazným prvkem interiéru je také schodiště ve tvaru písmene Z – Zlín či repliky původních stojacích loučových lamp, jež jsou zároveň jediné světelné médium Památníku. Budova ze skla, betonu a kovu uvnitř skrývá mnoho symbolů a Baťových odkazů, které nikde jinde nenajdete. Tato kulturní památka je unikátní v každé denní době a za každého ročního období – přijďte se sami přesvědčit.

Vstupenky na komentovanou prohlídku lze koupit online na www.pamatnikbata.eu nebo osobně v Infopointu Památníku (nám. T. G. Masaryka 2734, Zlín) vždy před prohlídkou.

Další novinky a aktuality najdete i na Facebooku nebo Instagramu Památníku Tomáše Bati.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Komentované prohlídky...

Villa MemoriesZlín (6.2 km)

Vila VyšehradLuhačovice (13.8 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (13.8 km)