Festival Setkání/Encounter vybral účinkující letošního ročníku a chystá výstavu fotografií

Festival Setkání/Encounter vybral účinkující letošního ročníku a chystá výstavu fotografií

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Z celkem třiatřiceti přihlášených divadelních škol letos vybírala komise festivalu Setkání/Encounter, který každoročně připravuje Divadelní fakulta Janáčkovy akademie múzických umění. Zástupci nakonec vybrali třináct institucí z celého světa. Ty se návštěvníkům představí ve dnech od 28. března do 1. dubna. 

Brněnský festival Setkání/Encounter je mezinárodním setkáním divadelních škol, které opět ovládne hned několik scén jihomoravské metropole. Konkrétně půjde o Divadlo Husa na provázku, HaDivadlo, Divadlo U Stolu, Divadelní studio Marta či Hudebně-dramatickou laboratoř Divadlo na Orlí. Návštěvníci se během pěti festivalových dní dočkají čtrnácti inscenací od studentů divadelních škol z celého světa. 

Do Brna totiž letos dorazí třeba divadelní školy ze Španělska, Itálie, Polska, Rakouska, Chorvatska  ale i ze vzdálenějších koutů světa. Své zástupce vyšle totiž také Izrael či jihoamerická Kolumbie. Českou republiku bude kromě Janáčkovy akademie reprezentovat i Divadelní fakulta na Akademii múzických umění v Praze. Vedle divadelních představení připravují organizátoři také bohatou doprovodnou část. Kompletní program zveřejní během března. 

Na své si však mohou kulturní fanoušci přijít již nyní. Festival totiž připomene i chystaná výstava,  která bude k vidění od poloviny února do konce samotného festivalu ve vybraných brněnských kavárnách. Expozice představí momentky pořízené právě během předchozích třech ročníků festivalu. Fotografie budou moci zájemci zhlédnout v kavárnách Morgal, Podnebí, Jedna báseň, V Melounovém cukru a v Era café, kde proběhne 16. února od sedmnácté hodiny vernisáž výstavy. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Husa na provázku nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Husa na provázku

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!