Czech Design Week se blíží. Oživí centrum Prahy

Czech Design Week se blíží. Oživí centrum Prahy

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


9. listopadu oživí centrum Prahy designová přehlídka Czech Design Week 2015. Padesátka designérů obsadí mezi 9. a 15. listopadem tři významné budovy v centru města a přinese design přímo do ulic Prahy.

Prodejní přehlídka českého designu ukáže to nejzajímavější z nezávislé scény včetně sólové výstavy předního českého výtvarníka Pasty Onera, které je Czech Design Week partnerem.

Středobodem Czech Design Weeku bude Dům U Minuty na Staroměstském náměstí, kde bude vystavovat a zároveň i prodávat pět desítek českých designérů – jednotlivců, studentů, škol, nezávislých studií a také několik tradičních českých výrobců, kteří jsou s tuzemským designem pevně spjati. Součástí programu jsou i samostatné instalace v ulicích města, jako například na Piazzetě Národního divadla, Staroměstském náměstí nebo Václavském náměstí.

Kromě Domu U Minuty mají návštěvníci možnost podívat se do dalších historicky významných budov v centru města. Například je možné se těšit na speciální expozici Design Live! v Pachtově Paláci v ulici Karolíny Světlé či zrekonstruované Galerii Mánes. Tam proběhne dlouho chystaná sólová výstava výtvarníka Pasty Onera, jejímž partnerem je právě Czech Design Week,“ sdělil jeden ze zakladatelů a ředitel přehlídky Lukáš Pipek.

Více informací na: czechdesignweek.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Dům U Minuty

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!