Czech Design Week 2015

Czech Design Week 2015

Adresa:

Praha 1, Staroměstské nám. 3/2

Termín: 9.11.2015 15.11.2015

9lis - 15lis celý den

Žánr: designCzech Design Weekpřehlídkafestival


V týdnu od 9. listopadu 2015 se uskuteční v centru Prahy Czech Design Week. Přehlídka kromě klasické výstavy v Domě U Minuty na Staroměstském náměstí v Praze bude mít mezinárodní přesah s cílem zapojit design rovněž do veřejného prostoru přímo v ulicích Prahy. Zájemci již nyní mohou posílat své přihlášky. Jejich uzávěrka je v polovině září.

„Festivalem chceme založit tradici mezinárodně pojaté přehlídky designu, tedy propojení Prahy a zahraničí a do budoucna i českých regionů. Nepůjde jen o klasickou výstavu, ale zároveň vytvoření diskuzní platformy mezi profesionály z Čech a zahraničí,“ prozradil k plánované akci jeden z organizátorů Lukáš Pipek s tím, že Czech Design Week rovněž chce do budoucna fungovat jako podpora jednotlivým tvůrčím osobnostem, a to nejen během jednoho konkrétního týdne, ale v průběhu celého roku.

Důraz bude kladen na nezávislou scénu a jednotlivé osobnosti spojené s designem či volným uměním, tedy ne pouhé komerční prezentace firem. Vizí je rovněž zapojen přehlídky do veřejného prostoru.

„Chceme přetáhnout design z uzavřených místností do městských ulic a tím získat co největší zásah u veřejnosti,“ doplnil další z organizátorů Jakub Stejskal.

Design vnímají organizátoři v jeho nejširším kontextu, tedy nejenom jako oblečení a bytové doplňky, ale jako celý lifestyle, subkultury, vizuální styl a komunikaci až po technologie a podobně. Na Czech Design Week se může přihlásit každý, tedy jednotlivec, škola, či studio. Organizátoři ze zaslaných přihlášek vyberou nejlepší a nejzajímavější práce, které dostanou prostor vystavovat v Domě U Minuty na Staroměstském náměstí v Praze či jiným způsobem se zapojit do programu Czech Design Week. Vůbec nejlepší instalace a prezentace pak bude oceněna.

Přihlášky posílejte do 15. září 2015 v elektronické podobě.

Czech Design Week v bodech:

Termín:       9. – 15. listopadu 2015
Místo:         Dům U Minuty, Praha

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Czech Design Week 2015

The Emblem HotelPraha (156 metrů)

ValentinskaPraha (261 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (265 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (47 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (550 m)