Mimořádná premiéra v Divadle Komedie – dokumentární hra sepsaná z autentických rozhovorů

Mimořádná premiéra v Divadle Komedie – dokumentární hra sepsaná z autentických rozhovorů

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V Divadle Komedie se do programu letošní sezóny zařazuje mimořádná premiéra. Právě probíhající zkoušky dají vzniknout unikátní inscenaci s názvem ZLOČINY.ŽENY.DOC. Autorkou této dokumentární hry je Vervara Fajer, ruská novinářka, dříve píšící pod jménem Galina Siňkina. Hra je doslovným přepisem skutečných rozhovorů autorky se dvěma vězeňkyněmi odsouzenými za vraždu muže. Zločiny.ženy.doc (v originále Преступления страсти) byla první dokumentární hrou představenou v divadle Teatr.doc a vznikla na základě metody verbatim z rozhovorů pořízených s vězeňkyněmi z Orlovské věznice.

Surový a syrový příběh Zločinů je do značné míry paradoxní - čím víc se novinářka snaží dostat do nitra odsouzených žen, tím více se obnažuje sama. Protože i ona sama řeší svou vlastní vášeň, vztahovou závislost, své ponížení, svou nenávist… Dialog s vražedkyněmi se tak vlastně stává svéráznou terapií jedné zdánlivě chladné intelektuálky.

Zločiny.ženy.doc ovšem nabízí nejen autentický portrét tří žen a nebývale otevřený pohled na ženskou agresi a sexualitu, ale také humor.

V rolích vězeňkyň se představí Eva Vrbková a Pavlína Skružná, v roli novinářky Kristýna Leichtová. Všechny mužské postavy ztvární Jan Hofman. Režie se ujal Ondřej Mataj.

Divadlo Komedie/Centrum východní dramatiky v minulých letech Varvaru Fajer několikrát uvítalo. Poprvé v roce 2012 v rámci workshopu, jehož cílem bylo seznámit české divadelní studenty s metodou verbatim, podruhé v roce 2013 se světovou premiérou inscenace moskevského Teatru.doc 150 důvodů proč.

PREMIÉRA 4. června 2015
Veřejná generálka: 3. června v 11:00
První repríza: 18. června

Vstupenky pořídíte zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Komedie nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!