Dirty Blondes a Road Side Mary v Rock Café

Dirty Blondes a Road Side Mary v Rock Café90%

Dirty Blondes a Road Side Mary, tak tyto dvě kapely jste mohli vidět a slyšet v úterý 8.2. v Rock Café. Mimochodem konečně funguje i spodní část klubu, která byla poměrně dlouho kvůli rekonstrukci zavřená. Ale zpět ke koncertu. Ten měl začít v osm hodin, ale Dirty Blondes nastoupili až před devátou. Zpoždění však vynahradili svým výkonem. Tuhle kapelu možná ještě neznáte, je poměrně mladá. "Blonďáci" - a opravdu jsou všichni členové blond - spolu hrají teprve rok, svůj styl charakterizují jako punk-rock'n'roll, což je poměrně výstižné. Každopádně má jejich muzika říz. Zpěvačka mi trochu připomínala hlasem i svým energickým vystupováním zpěvačku Guano Apes. Publikum si získala dokonale, přídavek si vyžádalo dokonce dvakrát.

Indie rocková skupina Road Side Mary už působí víc jak pět let, momentálně má nového kytaristu místo zpěvačky, která z kapely odešla a jejíž skvělý hlas jsem docela postrádala. Zpěvák a kytarista Martin Ouzký si tak musel poradit sám, což je škoda - ve dvou se to přeci jen lépe táhne. Jeho výkonu ale není co vytknout, stejně jako zbytku kapely. Kluci jsou sehraní a jsou to skvělí muzikanti, v jejich repertoáru je několik vyložených hitovek. Například píseň "Fuck the neighbours"  věnovaná sousedům klubu byla celkem trefná.

Obě skupiny můžu jenom doporučit, takže až uvidíte, že někde hrají Dirty Blondes nebo Road Side Mary, tak neváhejte a běžte si je poslechnout - Road Side Mary třeba už 10.3. do Futura.

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!