Martin Harich vyjede nové EP představit na koncertní turné. Doprovodí ho Callta i Děkan

Martin Harich vyjede nové EP představit na koncertní turné. Doprovodí ho Callta i Děkan  

Po deskách Očko G2 akustik stage, Nech a Pribeh snov přichází populární slovenský zpěvák Martin Harich se zbrusu novým EP, které má být jakousi předzvěstí připravovaného studiového alba. Čeští fanoušci se mohou na živé předvedení nových songů těšit hned na patnácti koncertních zastávkách v rámci Redhead Tour. Na něj se vydá zpěvák spolu s písničkáři Pavlem Calltou a Jakubem Děkanem.

Tato deska musela uzrát, skladby na ní jsem pečlivě a dlouho vybíral i aranžoval: Představují moji životní pouť za poslední 2 roky,“ říká Martin Harich a představuje tak pětici písní, která se na albu vyskytuje. Dvě z nich, songy Pátram a Kam sa to podelo, jsou zcela nové. Další tři jsou fanouškům možná již známé, nicméně zatím vyšly jen v elektronické podobě. Na novém EP opouští Harich angličtinu a vrací se ke své rodné slovenštině.

Ke svým písním si Harich vytváří sám texty, hudbu i aranže. Výjimkou na tomto albu je pouze skladba Tichý večer, která je zhudebněnou básní padlého povstaleckého básníka Marcela Herza. Při tvorbě desky se zpěvák inspiroval svou poutí do Santiaga de Compostella, během níž ušel o samotě přes 700 kilometrů. První singl Kde bolo tam bolo byl vydán bezprostředně po jeho návratu. Ústřední písní je však song Pátrám, lyrická balada, po níž byla pojmenována celá deska.

Živě nové album představí Harich českým fanouškům během klubového turné Redhead Tour, které absolvuje spolu s Pavlem Calltou a Jakubem Děkanem. Během něj navštíví patnáct měst po celé České republice. Turné odstartuje 19. října v plzeňském klubu Anděl Café. Chybět nebudou ani zastávky v Praze či Ostravě.

Martin Harich na sebe upoutal pozornost svou účastí v populární televizní soutěži Česko Slovenská Superstar, v níž skončil na čtvrtém místě. Úspěšný byl minulý rok také v britském X Factoru, v němž se dostal až do semifinále. V současné době vystupuje ve slovenské verzi populárního pořadu Tvoje tvář má známý hlas.

Termíny koncertů Redhead Tour:

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!